Το τριήμερο 15, 16 και 17 Απριλίου αναμένεται να πιστωθεί το έκτακτο επίδομα στήριξης των 800 ευρώ για τους εργαζόμενους των πληττόμενων επιχερήσεων που έχουν υποβάλει τις σχετικές ηλεκτρονικές αιτήσεις, όπως αναφέρει ο Υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης. Επιπλέον, τη Μεγάλη Πέμπτη θα καταβληθούν τα 400 από τα 600 ευρώ για τη στήριξη των επιστημονικών κλάδων.

«Υπολογίζουμε ότι οι δικαιούχοι θα ξεπεράσουν τους 500.000», είπε ο Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Κανονικά θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα από όλες τις επιχειρήσεις που δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση.

Υπενθύμισε επίσης πως οι επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν έχουν δικαίωμα να το καταβάλλουν μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Εξήγησε επίσης ότι εξετάζεται ποια θα είναι η συνεισφορά του Δημοσίου στο δώρο Πάσχα που θα καταβάλουν αυτές οι επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχει πρόβλεψη για ένταξη άλλων ΚΑΔ

«Έγινε μία ενδελεχής παρακολούθηση του τζίρου των επιχειρήσεων από τις αρχές του Μαρτίου όταν είχαμε εικόνα ότι η πανδημία θα επηρεάσει την ελληνική οικονομία. Σταθμίσαμε ποιες επιχειρήσεις πλήττονται άμεσα και μετά ποιες επιχειρήσεις έχει πληγεί ο τζίρος τους. Δεν προβλέπεται άλλη διεύρυνση της περιμέτρου. Εκτός και αν εξετάσουμε και δούμε ότι πλήττονται», σημείωσε ο κ. Βρούτσης αναφορικά με τους πληττόμενους ΚΑΔ

Στα τέλη Απριλίου θα εξεταστεί από την κυβέρνηση εάν θα επεκταθεί η χρονική περίμετρος για τους ΚΑΔ που πλήττονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here