Σε επιπλέον μέτρα προχωρά η πολιτεία για τη τήρηση των μέτρων περιορισμού μετακίνησης εν όψει των ημερών του Πάσχα. Πρόστιμο 300 ευρώ θα πληρώνουν οι πολίτες που διαπιστώνεται ότι έχουν προβεί σε άσκοπη μετακίνηση από τις 9μ.μ. το Μεγάλο Σάββατο έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα.

Σε περίπτωση βεβαίωσης παράβασης θα αφαιρείται η πινακίδα του τροχοφόρου, ενώ και ο συνοδηγός θα καταβάλει 150 ευρώ.  Η εξαίρεση της παροχής βοήθειας σε άτομο που τη χρήζει θα ελέγχεται αυστηρά, όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επιδημιολογικά στοιχεία

Μόνο 15 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας το σύνολο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων σε 2.207. Το 56,2% αυτών είναι άνδρες.Ε κ του συνόλου:

  • 569 συνδέονται με ταξίδι από το εξωτερικό,
  • 921 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα,
  • 69 είναι οι διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία 68 έτη, 13 είναι γυναίκες. Το 83% του συνόλου έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών,
  • 3 θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να ανέλθει στους 105. Από τους θανόντες 29 ήταν γυναίκες. Στο σύνολο η διάμεση ηλικία ήταν 73 έτη, το 89,5% είχε υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία 70 ετών.

Θεραπείες

Οι τέσσερις θεραπείες που χρησιμοποιούνται διεθνώς έχουν δοκιμαστεί και στην χώρα μας, αναμένονται οι δημοσιεύσεις  και ιδιαίτερα αυτή για την χλωροκίνη. «Βλέπουμε ότι η χρήση τους σχετίστηκε με κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες όσο αφορά το καρδιογράφημα» σημείωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσίοδρας, διευκρινίζοντας ότι τουλάχιστον στις δυο από τις τρεις μελέτες –βρίσκονται ακόμη στη φάση της προδημοσίευσης- χορηγήθηκε η θεραπεία σε μεγάλες ποσότητες στους ασθενείς σε σχέση με αυτή που δόθηκε σε ασθενείς στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τη χορήγηση σε ασθενείς στην χώρα μας δεν μπορεί να υπάρξει μια σαφής εικόνα, καθώς δεν υπήρξε μια ομάδα ελέγχου, ώστε να υφίσταται ένα μέτρο σύγκρισης. Η στρατηγική που ακολουθήθηκε ήταν να μην αφεθεί κανένας ασθενείς χωρίς θεραπεία, ιδιαίτερα για αυτές που υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα, σύμφωνα με όσα εξήγησε ο κ. Τσιόδρας. «Δεν βλέπουμε κάποια διαφοροποίηση σε σχέση με τα ποσοστά στο εξωτερικό και αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε αισιόδοξοι ότι δεν βλάψαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Ωστόσο, σύντομα αναμένεται να υπάρξει αξιολόγηση των θεραπειών που ακολουθήθηκαν στην χώρα  μας, χάρη στην πλατφόρμα, η οποία παρουσιάστηκε στην επιτροπή εμπειρογνώμων σήμερα από μέλη της ΗΔΙΚΑ. Στο Μητρώo  θα καταγραφούν συστηματικά οι πληροφορίες για τους Έλληνες ασθενείς με νόσο COVID-19 και αναδρομικά, οπότε εκτιμάται ότι θα υπάρξει πλήρη απεικόνισε σε ότι αφορά τη θεραπεία ασθενών με COVID-19.

Πηγή: virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ