Απίστευτο και όμως αληθινό: Γιατροί του νοσοκομείου Σωτηρία, που παρακολουθούν ασθενείς με COVID-19 αποκαλύπτουν με επιστολή τους προς τη διοίκηση του νοσοκοκομείου ότι τους έδωσαν ακατάλληλες προστατευτικές μάσκες, οι οποίες αφορούν προστασία από ατμοσφαιρική ρύπανση!

Η επιστολή εστάλη σήμερα από τους γιατρούς της Παθολογικής Κλινικής Λοιμώξεων Α’ του Σωτηρία και κοινοποιήθηκε στην Α΄ ΔΥΠΕ και τα συνδικαλιστικά όργανα των νοσοκομειακών γιατρών ΕΙΝΑΠ-ΟΕΝΓΕ. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κλινική έχει διαχειριστεί συνολικά 44 ασθενείς με COVID-19 και αυτή τη στιγμή νοσηλεύει 25.

Στην επιστολή τους αναφέρουν ότι προ διημέρου ήρθαν στην κλινική τους μάσκες κινεζικής προέλευσης, οι οποίες όμως είναι προφανώς ακατάλληλες, παρά το γεγονός ότι εμφανίζονται ως FFP2, δηλαδή, “υψηλής αναπνευστικής λειτουργίας”. Αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες για τις συγκεκριμένες μάσκες στο διαδίκτυο ανακάλυψαν ότι είναι κινεζικής κατασκευής, οι οποίες δεν είναι πιστοποιημένες για ιατρική χρήση. Μάλιστα, πλασάρονται ως κατάλληλες για ατμοσφαιρική ρύπανση…

Virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here