Σχεδόν στο limit up, χθες, η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με +19,05% στα 0,75 ευρώ με αξία συναλλαγών στα 2,72 εκατ. Ευρώ.
  Τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση με ισχυρή άνοδο, ξεκινώντας την Δευτέρα από τα 0,57 με 8,16%, συνεχίζοντας την Τρίτη στα 0,63 με 10,53% για να έρθει το χθεσινό θεαματικό ανοδικό άλμα για τη μετοχή του κατασκευαστικού ομίλου.
   Παράγοντες της αγοράς αποδίδουν την ομολογουμένως εντυπωσιακή αντίδραση της μετοχής στις εξελίξεις για τον διαγωνισμό του mega project της Γραμμής 4 του Μετρό.
Συσπειρωμένος ο κατασκευαστικός κλάδος μαζί με την κυβέρνηση και τις τράπεζες, επιχειρούν την διάσωση της διαδικασίας, καθώς εάν κηρυχθεί άγονη θα απαιτηθούν 2 έως 3 χρόνια για την προκήρυξη νέου διαγωνισμού.

Διακυβεύεται -πέραν των χιλιάδων θέσεων εργασίας- ένα έργο προυπολογισμού 1,8 δισ.€.

Η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ (έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα των δύο κοινοπραξιών υπό τις ΑΚΤΩΡ και AVAX, που ζητούσαν με ξεχωριστές προσφυγές η μία τον αποκλεισμό της άλλης) σήμανε συναγερμούς σε ΟΛΟΥΣ τους εμπλεκόμενους.

   Το θέμα δεν αφορά μόνο αυτούς αλλά μία μακρά αλυσίδα κλάδων, δραστηριοτήτων και εταιρειών από π.χ την τσιμεντοβιομηχανία, χαλυβουργία, μέχρι μελετητικές εταιρείες κ.λ.π
    Εύλογο το ενδιαφέρον του τραπεζικού συστήματος αλλά και ισχυρών ομολογιούχων με μεγάλη έκθεση σε δάνεια, γραμμές χρηματοδότησης, εκδοθέντα ομόλογα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here