H αποτύπωση της πραγματικής θέσης των εισηγμένων δεν αποτυπώνεται πάντα στον Γενικό Δείκτη.
Μετοχές όπως η Coca Cola, η Motor Oil, η Jumbo, ο Μυτιληναίος, ο Sarantis, ο ΟΛΠ και ένα σωρό εταιρείες κυρίως της μεγάλης αλλά και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης είναι παντελώς ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ με τις 892,94 μονάδες που είναι ο Γενικός Δείκτης.
Ελέω τραπεζών, κυρίως αυτών, ο δείκτης ΟΥΔΟΛΩΣ αντιπροσωπεύει την τρέχουσα αποτίμηση των 12 από τα 21 blue chips του FTSE25 και άλλων-τουλάχιστον- μεσαίου μεγέθους που έχουν φτάσει ακόμη και σε ιστορικά υψηλά, λ.χ. η μετοχή του…αγριοκάτσικου ΚΡΙ ΚΡΙ ή της Quest ή του ΟΛΘ, της Autohellas, των Πλαστικών Κρήτης και ακόμη αρκετών εισηγμένων.
     Για αυτές τις εταιρείες ένας πραγματικός δείκτης που θα αποτύπωνε αναλογικά σταθμίσεις/αποτιμήσεις/βαρύτητα/free float κ.λ.π θα ήταν σε…4ψήφια μεγέθη, πάνω και από τις 5.000 του Γενικού Δείκτη.
 Αυτή είναι μια διακεκριμένη  στρέβλωση, που εδώ και χρόνια είναι σε γνώση των χρηματιστηριακών αρχών αλλά ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν να αποκαταστήσουν.
  • Αυτό συμβαίνει όταν προτεραιότητες του συστήματος είναι πως θα reversesplitαρισθεί δύο φορές ο δείκτης των τραπεζικών, όταν η βαρύτητα στάθμισης είναι παντελώς αναντίστοιχη της πραγματικής αξίας της αγοράς, των εισηγμένων
 Το συμπέρασμα είναι λοιπόν, ότι  η πραγματική αξία των εισηγμένων πρώτης γραμμής είναι υπερ-πολλαπλάσια του Γενικού Δείκτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ