Αυξημένα κατά 32% είναι τα δυνητικά αποθέματα (2C) φυσικού αερίου που πιστοποίησε ο ανεξάρτητος εκτιμητής DeGolyer & MacNaughton (D&M) για το κοίτασμα Βόρειο Καρίς (Karish North) στο Ισραήλ, που αναπτύσσει η Energean.

Όπως ενημέρωσε σήμερα η εταιρεία τα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ, τα δυνητικά αποθέματα στο Βόρειο Καρίς ανέρχονται σε 250 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου εκ των οποίων το 84% είναι φυσικό αέριο.

Η εξέλιξη έχει ως αποτέλεσμα τα συνολικά βεβαιωμένα και δυνητικά αποθέματα της Energean στις περιοχές Καρίς και Τανίν να ανέρχονται πλέον στα 99 δισεκ. κυβικά μέτρα (bcm), εκ των οποίων το 88% είναι σε φυσικό αέριο.

Ως αποτέλεσμα της αναπροσαρμογής των αποθεμάτων τα οριστικά συμβόλαια πώλησης φυσικού αερίου που έχει συνάψει η Energean με ηλεκτροπαραγωγούς και μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές στο Ισραήλ αυξάνονται κατά 0,6 bcm και ανέρχονται πλέον στα 5,6 bcm ετησίως.

Η Energean προβλέπει έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου από το Βόρειο Καρίς το 2022 και από το Καρίς παραπέμπει στο πρώτο εξάμηνο του 2021.

Πηγές της εταιρείας ανέφεραν, εξάλλου, ότι αναζητούνται τρόποι μείωσης του κόστους προκειμένου να συνεχιστεί η παραγωγή πετρελαίου από τα κοιτάσματα της περιοχής του Πρίνου, που έχουν καταστεί ζημιογόνα μετά τη μεγάλη πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here