Ανησυχία επικρατεί στις αγορές, με τους traders να κάνουν λόγο για παγκόσμια έλλειψη χρυσού, εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, μικροεπενδυτές σε Ευρώπη και ΗΠΑ στράφηκαν στο πολύτιμο μέταλλο αγοράζοντας μαζικά ράβδους χρυσού, αργύρου αλλά και νομίσματα, με στόχο να προστατεύσουν τα χρήματά τους από την ραγδαία πτώση των τιμών των μετοχών.

Στην Ευρώπη το πρόβλημα είναι ογκώδες καθώς η ζήτηση έχει εκτιναχθεί και τα χυτήρια δεν δύνανται να ανταπεξέλθουν, δεδομένων και των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στις μετακινήσεις και τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Οι Valcambi, Pamp και Argor-Heraeus, που εδράζουν στην ελβετική περιοχή Ticino κοντά στα σύνορα με την Ιταλία, ανέστειλαν προσωρινά την παραγωγή τους κατόπιν εντολής των τοπικών αρχών.

Η τιμή του χρυσού άγγιξε υψηλό επταετίας στις 9 Μαρτίου, ξεπερνώντας τα 1.700 δολάρια ανά ουγγιά. Χθες το απόγευμα, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου είχε υποχωρήσει στα 1.530 δολάρια, εν μέσω προσπαθειών των επενδυτών να ξεφορτωθούν τα holdings τους για να αποδεσμεύσουν μετρητά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here