Στα «αχαρτογράφητα νερά» της εν εξελίξει υγειονομικής – οικονομικής κρίσης όλοι αναζητούν ένα στήριγμα. Κοινωνικό, οικονομικό…θεσμικό.

Οι τελευταίες ανακοινώσεις με την ένταξη των ασφαλιστών της χώρας στα κυβερνητικά μέτρα στήριξης προκαλεί, για την ώρα, ανακούφιση, ύστερα από πολλές μέρες αγωνίας και προβληματισμού για το τι μέλλει γενέσθαι στον κλάδο.

Πολλοί θεσμικοί φορείς – είναι γεγονός – εξέπεμψαν SOS, αιτούμενοι μέτρα μπροστά στις κυοφορούμενες επιπτώσεις της κρίσης στον κλάδο.

Ρόλο καταλύτη για την ένταξη του κλάδου στα μέτρα στήριξης, κατά ομολογία παραγόντων της αγοράς διαδραμάτισε το ΕΕΑ και ο πρόεδρος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Είναι γεγονός πως από την πρώτη στιγμή της κρίσης – και πριν γνωστοποιηθούν τα πρώτα μέτρα στήριξης – ανέδειξε με δημόσιες παρεμβάσεις την ανάγκη στήριξης του ασφαλιστικού κλάδου όπως και την αναγκαιότητα οριζόντιων μέτρων στήριξης για την οικονομία.

Είναι αλήθεια επίσης πως υπό το πρίσμα ότι ο ασφαλιστικός κλάδος παραμένει σε λειτουργία (ανοιχτά γραφεία, δραστηριότητα), το οικονομικό επιτελείο δεν είχε πειστεί για την αναγκαιότητα να στηριχθεί ο κλάδος όπως άλλοι πληττόμενοι ΚΑΔ.

Όμως με πολίτες σε καραντίνα και χωρίς νέα παραγωγή, τι εισοδήματα θα έχει ένας ασφαλιστής;

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι διαβουλεύσεις του Γ. Χατζηθεοδοσίου με τους υπουργούς κκ. Σταϊκούρα, Σκυλακάκη υπήρξαν έντονες για την ένταξη του κλάδου (όπως και για άλλους με τον θεσμικό του ρόλο στο Επιμελητήριο) και παρά τις όποιες «δεύτερες σκέψεις» του ΥΠΟΙΚ, ο κλάδος λαμβάνει την στήριξη που δικαιούται.

Οι δημόσιες τοποθετήσεις, οι συνεχείς προσωπικές επικοινωνίες με το οικονομικό επιτελείο και η ανάδειξη των πραγματικών προβλημάτων του κλάδου έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η κρίση είναι μπροστά, οι προκλήσεις τον επόμενο μήνα μεγαλύτερες…το πρώτο στοίχημα όμως κερδήθηκε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here