Μία ακόμη Ένωση Ξενοδόχων βιώνει τις πρώτες συνέπειες της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως και ολόκληρος ο κλάδος, με τον COVID να απειλεί ακόμη και ολόκληρη τη σεζόν, γεγονός καταστροφικό, εάν επαληθευτούν οι δυσοίωνες προβλέψεις. Τα έξοδα των ξενοδόχων είναι δυσβάσταχτα, τα έσοδα μηδενικά όσο οι επιχειρήσεις παραμένουν ανοιχτές, χωρίς να υφίσταται αντικείμενο απασχόλησης.

Η Ένωση Ξενοδόχων της Λίμνης Πλαστήρα κοινοποιεί, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επιστολή για να εκφράσει την αγωνία της, κρούωντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου.

Σας την παραθέτουμε:

ΠΡΟΣ

-Πρωθυπουργός Ελλάδος ,κ. Μητσοτάκη Κυριάκο -Υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη -Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Μάνο Κόνσολα -Γ. Γραμματέας Υπουργείου Τουρισμού, κ. Κωνσταντίνο Λούλη -Υπουργό Οικονομίας κ. Χρήστο Σταϊκούρα

-Υπουργός δικαιοσύνης , κ.Τσιάρα Κωνσταντίνο -Γ. Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, κ.Χρήστο Τριαντόπουλο – Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση

-Βουλευτές Καρδίτσας κ.κ. Κωτσό Γεώργιο , Σκόνδρα Ασημίνα

-Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Αγοραστό Κωνσταντίνο

-Δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα, κ. Νάνο Παναγιώτη ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: -ΠΟΞ-ΞΕΕ-ΣΕΤΕ

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί και Βουλευτές,

αξιότιμε Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

αξιότιμε δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε την συμβολή σας και την άμεση παρέμβαση σας για να προστατευτούν από τις συνέπειες της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 τα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου στα οποία εντάσσονται τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Ο κλάδος μας είναι ο πρώτος που ένοιωσε την επίδραση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού πριν από όλους τους υπόλοιπους κλάδους. Τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα και τα έσοδα μηδενικά όσο οι επιχειρήσεις μας παραμένουν ανοιχτές χωρίς να υφίσταται αντικείμενο απασχόλησης. Συνεπώς η βιωσιμότητα των ξενοδοχείων – ενοίκια, πάγια λειτουργικά έξοδα, μισθοδοσίες, φόροι και εισφορές προς το δημόσιο, δάνεια αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, ενώ οι θέσεις εργασίας έχουν ξεκινήσει να μειώνονται με γεωμετρική πρόοδο και με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την επίδραση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 στα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου της λίμνης Πλαστήρα στα χρονικά πλαίσια της εξάπλωσης του κορονοϊού στην χώρα μας:

Τα ξενοδοχεία του συλλόγου μας από την πρώτη στιγμή της εξάπλωσης του κορωνοϊού δέχτηκαν αλλεπάλληλες ακυρώσεις των μελλοντικών προγραμματισμένων κρατήσεων που αφορούσαν μεμονωμένους πελάτες. Σε συνδυασμό με τα προληπτικά μέτρα της κυβέρνησης για περιορισμό της πανδημίας με ακύρωση των σχολικών εκδρομών και των μαζικών κρατήσεων group και των συνεδρίων οδήγησε σε απόλυτη ακύρωση όλων των μελλοντικών κρατήσεων στα ξενοδοχεία μας. Για όλες τις ακυρωμένες κρατήσεις ζητήθηκε η επιστροφή των προκαταβολών. H ρευστότητα των περισσοτέρων ξενοδοχείων χωρίς νέα έσοδα είναι μηδαμινή και έχει άμεσες επιπτώσεις στη λειτουργία και την αξιοπιστία των επιχειρήσεων.

Με την ακύρωση όλων των μαζικών κρατήσεων το μοναδικό αγοραστικό κοινό στο οποίο θα απευθύνονται πλέον τα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου στα οποία εντάσσεται και η λίμνη Πλαστήρα είναι ο τουρισμός αναψυχής μεμονωμένων κρατήσεων. Σε συνδυασμό με την εφαρμογή των επιπρόσθετων μέτρων για «παραμονή των πολιτών στο σπίτι» με στόχο της διαφύλαξη της ανεξέλεγκτης μετάδοσης του ιου δεν υφίσταται αντικείμενο απασχόλησης των ξενοδοχείων μας καθώς πρέπει όλοι να μείνουν στο σπίτι τους για την διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής .

Επιπρόσθετα οι εργαζόμενοι μας μετακινούνται άσκοπα κάθε μέρα καθώς δεν υπάρχει πλέον αντικείμενο εργασίας με κίνδυνο για τους ίδιους και για τη δημόσια υγεία και επιπρόσθετα η πλειοψηφία από αυτούς δεν επιθυμεί να δουλεύει με κίνδυνο της υγείας τους.

Παρακαλούμε προκειμένου να αναστρέψουμε όλα τα παραπάνω, σας ζητούμε να κινήσετε τάχιστα τη διαδικασία υποχρεωτικής διακοπής λειτουργίας των ξενοδοχείων ορεινού όγκου συνεχούς λειτουργίας του δήμου λίμνης Πλαστήρα. Ήδη με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών τους κάποια ξενοδοχεία έχουν προχωρήσει σε παύση εργασιών και θεωρούμε ορθότερο να ληφθεί μια κοινή απόφαση παρά να δώσουμε στην κοινή γνώμη την εικόνα μιας ανεξέλεγκτης κατάστασης με αυτόνομες και σπασμωδικές ενέργειες των μελών μας . Είναι αναγκαίο να στηριχθούν και να αποζημιωθούν τα ξενοδοχεία ορεινού όγκου για τις παρακάτω δαπάνες καθώς τα έσοδα είναι μηδενικά:

-Μισθοδοσία και εργοδοτικές – ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων

-Αναβολή –ρύθμιση δόσεων για φορολογικές υποχρεώσεις των ξενοδοχείων

– Διευκολύνσεις για την πληρωμή παρόχων ενέργειας – μείωση δημοτικών τελών

– Αναστολή και νέα ρύθμιση των δανείων των ξενοδοχείων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here