Εσείς τι θα διαλέγατε; Επενδυτικό Σοκ ή Κούρεμα Χρέους;

2

Οχτώ ολόκληρα χρόνια. Πληρώσαμε ακριβά την αμάθεια. Τώρα όμως που έχουμε πάθει, το ερώτημα είναι απλό: Μάθαμε; Είμαστε επιτέλους ικανοί να κάνουμε πιο σωστές επιλογές;

Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ένα επενδυτικό σοκ. Η οικονομία για να καλύψει το χαμένο έδαφος χρειάζεται ένα ποσό της τάξης των 100 δις Ευρώ για την επόμενη 7ετία.

Η κυβέρνηση λέει ότι ακόμη και σήμερα προσπαθεί να πετύχει μία ακόμη «γενναία ρύθμιση» στο Δημόσιο Χρέος ώστε να μειωθεί το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησής του μετά από 2022.

Η Ελλάδα πρέπει να επιλέξει:

Είτε

  • θα γίνει μια χώρα φιλική στις ιδιωτικές επενδύσεις, πρόθυμη να συνεργαστεί και να στηρίξει την ιδιωτική οικονομία που προσφέρει υγιείς και σταθερές θέσεις εργασίας

είτε

  • θα ξοδέψει πολύτιμο πολιτικό κεφάλαιο διεκδικώντας όχι πόρους και κονδύλια χρηματοδότησης αλλά μία ακόμη μείωση στο ονομαστικό μέγεθος του Δημόσιου Χρέους.

Με απλά λόγια, ένα κούρεμα, μια “διευθέτηση” του χρέους, θα εξασφαλίσει στην Κυβέρνηση της χώρας περισσότερους πόρους για να συντηρήσει το Κράτος όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Αντιθέτως, ένα κύμα ιδιωτικών επενδύσεων θα αλλάξει οριστικά τον τρόπο παραγωγής πλούτου στην Ελλάδα, θα περιορίσει την παρέμβαση του Κράτους στην οικονομία και –κυρίως- θα δώσει δουλειές, ελπίδα και προοπτική σε χιλιάδες άνεργους απελπισμένους πολίτες.

Οι άνεργοι δεν μπορούν να περιμένουν. Σίγουρα ο διορισμός στο Δημόσιο δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα της ανεργίας.

Με οικονομική ανάκαμψη και αποφυγή νέων δημοσιονομικών ελλειμμάτων, η εθνική αποταμίευση, που είναι αρνητική, θα αρχίσει σταδιακά να ενισχύεται, καθώς θα αυξάνονται τα εγχώρια εισοδήματα από την αύξηση της παραγωγικότητας που θα φέρουν οι επενδύσεις.

Τα επόμενα επτά χρόνια, η Ελλάδα χρειάζεται 15 δισ. ευρώ τον χρόνο, περισσότερα απ’ ό,τι επενδύουμε σήμερα μόνο και μόνο για να διατηρήσουμε το σημερινό επίπεδο ευημερίας.

Χρειαζόμαστε, δηλαδή, επιπλέον επενδύσεις 100 δισ. Ευρώ τουλάχιστον.

Αν θέλουμε πραγματικά να βελτιώσουμε τη ζωή μας, θα πρέπει οι επενδύσεις να είναι κατά πολύ μεγαλύτερες.

Πρέπει να πάψουμε να επενδύουμε στους διορισμούς του Δημοσίου, να ασχοληθούμε μόνο με το παραγωγικό μας μέλλον

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όσο η φοροδιαφυγή των ισχυρών συνεχίζει να αποτελεί Εθνικό σπορ, όσο το αδίκημα δεν θεσπίζεται ως ιδιώνυμο (όπως σε όλες τις σοβαρές χώρες – πρότυπο, όπως ΗΠΑ, Γερμανία κλπ.) όσο δεν θεσπίζεται ούτε το περιουσιολόγιο όπως στις ίδιες σοβαρές χώρες και όσο δεν απέμειναν άλλο συντάξεις να πετσοκοπούν ως αντίβαρο στη διαχρονική φορολογική ασυλία της λαμογιάς που μας χρεοκόπησε, τόσο το δίλημμα «επενδυτικό σοκ ή κούρεμα χρέους» θα αποκαλύπτεται καθαρά ως ψευτοδίλημμα συσκότισης του μείζονος αιτίου της εθνικής μας χρεοκοπίας ! ΥΓ : Αν είχαν θεσπιστεί τα πιοπάνω (ως αναγκαία και ικανή προϋπόθεση για την επιβίωση της χώρας μας) τότε η απάντηση στο (μη καλοπροαίρετο και μη κυρίαρχο) ερώτημά σας θα ήταν : ΚΑΙ κούρεμα χρέους ΚΑΙ επενδυτικό σοκ αλλά με τις δημόσιες επενδύσεις να αποτελούν η αιχμή του δόρατος όπως ΑΚΡΙΒΩΣ συμβαίνει στα κορυφαία κράτη-πρότυπο (π.χ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ) !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ