Δωρεάν υπηρεσίες τηλεϊατρικής στους πολίτες της Αττικής θα παρέχει η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής. 

Πρόκειται για ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να έχει μέσω βιντεοκλήσης οπτική επαφή με ιατρούς. Με αυτό το τρόπο θα προσφέρονται συμβουλές για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Για την υπηρεσία ο Προέδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, διευκρίνισε ότι αξιοποιήθηκε η σύγχρονη τεχνολογία ώστε «με ένα πάτημα κουμπιού δωρεάν στο σπίτι του ο πολίτης της Αττικής έρχεται σε επαφή με εξειδικευμένους γιατρούς του ΙΣΑ».

Η εφαρμογής ειδικού συστήματος παροχής δωρεάν υπηρεσιών τηλεϊατρικής στους πολίτες της Αττικής θα τεθεί σε λειτουργία σύντομα και συγκεκριμένα εκτιμάται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι έτοιμη σε λίγες ώρες για δοκιμαστική λειτουργία. Αύριο, υπολογίζεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή.

Η διαδικτυακή επικοινωνία ασθενών και ιατρών θα εξυπηρετεί πολίτες που δεν έχουν ανάγκη νοσοκομειακής φροντίδας γιατί έχουν ήπια συμπτώματα της νόσου COVID-19, ή πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι με βιντεοκλήση θα μπορούν να συνομιλούν με διάφορες ειδικότητες γιατρών (γενικής ιατρικής, παθολόγο, πνευμονολόγο, ψυχίατρο, παιδίατρο, κ.ά.).

Ως εκ τούτου, το προσωπικό θα δίνει τις πρώτες συμβουλές και συστάσεις για τυχόν συμπτώματα που μπορεί να σχετίζονται με τον ιό.

Περισσότερα στο virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here