Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Alpha Bank σε overweight προχωρούν οι αναλυτές της JP Morgan Casenove ενώ αυξάνουν και την τιμή – στόχο στα 2,5 ευρώ. Ελπιδοφόρα η εκτίμηση της αμερικάνικης επενδυτικής τράπεζας, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας στη διοίκηση της Alpha ότι μπορεί να επιτύχει τους στόχους της παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις που συνεπάγεται η πανδημία του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο.

  • να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει, κυρίως αναφορικά με τη μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPLs) και παρά το γεγονός ότι η διαδικασία θα καθυστερήσει εξαιτίας της πανδημίας.
  • να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει, με το πρόγραμμα Galaxy για τη μείωση των NPLs να παραμένει στο επίκεντρο της επιχειρηματικής στρατηγικής της ελληνικής τράπεζας.
Σύμφωνα με την JP Morgan, oι μετοχές της Alpha Bank διαπραγματεύονται με δείκτη τιμής προς λογιστική αξία στο 0.2x για το 2020 και δείκτη P/Ε στο 5,5x μετά από πτώση της τάξης του 65% από τις αρχές του έτους, ανάλογη με την πτώση στις υπόλοιπες ελληνικές συστημικές τράπεζες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here