Ο  Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ανακοίνωσε ότι στις 23 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η νέα Σύνοδος Κορυφής των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  • “Η συμφωνία της Ευρωομάδας αποτελεί σημαντική πρόοδο. Πλέον του μισού τρισεκατομμυρίου Ευρώ είναι τώρα διαθέσιμα για να προστατεύουν τις χώρες, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με αυτό το άνευ προηγουμένου πακέτο σηκώνουμε  μαζί το βάρος της κρίσης”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
  • Ο συμβιβασμός αυτός αποσκοπεί στην και στοχευμένη γρήγορη ανακούφιση”.
  • “Η συμφωνία των Υπουργών Οικονομικών επικεντρώνεται στην υποστήριξη των οικονομιών της Ευρώπης.
  • Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα παράσχει υποστήριξη για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης με τη μορφή προληπτικών πιστωτικών γραμμών”…
  • “Δεύτερον, θα θεσπιστεί ένα προσωρινό μέσο αλληλεγγύης για την παροχή δανείων της Ένωσης που θα χορηγούνται με ευνοϊκούς όρους στα Κ-Μ της ΕΕ με σκοπό την προστασία των εργαζομένων και της απασχόλησης κατά την τρέχουσα κρίση”.
  • Και τρίτον, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα εφαρμόσει την πρότασή της για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού ταμείου εγγυήσεων για τη στήριξη των επιχειρήσεων της ΕΕ, ιδίως των ΜΜΕ, καθ όλη την κρίση”.

Επιπλέον ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ υπογράμμισε ότι συμφωνήθηκε να διερευνηθεί η δημιουργία ενός προσωρινού Ταμείου Ανάκαμψης για να εξασφαλιστεί μια ισχυρή ευρωπαϊκή οικονομική ανάκαμψη σε όλα τα Κράτη Μέλη.

  • Είναι καιρός να δημιουργήσουμε το έδαφος για μια ισχυρή οικονομική ανάκαμψη, που πρέπει να αναζωογονήσει τις οικονομίες μας, προωθώντας παράλληλα την οικονομική σύγκλιση στην ΕΕ. Ο προϋπολογισμός της ΕΕ θα πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο εδώ. εργάζομαι σε έναν χάρτη πορείας και ένα σχέδιο δράσης για να διασφαλίσω την ευημερία όλων των Ευρωπαίων και να επαναφέρω την ΕΕ στην ισχυρή, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη βασισμένη σε πράσινη και ψηφιακή στρατηγική”, καταλήγει.

Ο Σάρλ Μισέλ θα προωθήσει το έργο αυτό ενόψει της επόμενης τηλεδιάσκεψης με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη 23 Απριλίου 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here