Πρωτοπορεί το Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, καθώς γίνεται το πρώτο νοσηλευτικό ίδρυμα του ΕΣΥ που εισάγει υπηρεσίες ηλεκτρονικής υγείας απομακρυσμένης διασύνδεσης ασθενών με κλινική. Το εγχείρημα στοχεύει στη δημιουργία εφαρμογών ηλεκτρονικής υγείας που θα απευθύνονται σε ασθενείς που πάσχουν από χρόνια νεφρική νόσο όλων των σταδίων. 

«Πιλότος» για την προαναφερόμενη δράση θα αποτελέσει το «Ηλεκτρονικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Νεφρολογικής Φροντίδας» που βασίζεται σε ελληνική τεχνολογία και αναπτύχθηκε με τη συνεργασία του Νεφρολογικού Τμήματος του «Παπανικολάου», του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και της VIDAVO A.E.

Ήδη λειτουργούν αυτοματοποιημένα οι διαδικασίες αξιολόγησης – εξέτασης – διάγνωσης – παρακολούθησης των νεφρολογικών ασθενών, καθώς και αυτοματοποιημένες διατροφικές οδηγίες. Σε δεύτερη φάση το πρόγραμμα θα επεκταθεί δίνοντας πρόσβαση στους ίδιους τους ασθενείς, μέσω web πλατφόρμας. Έτσι, ο ασθενής θα λαμβάνει όλη τη την πληροφόρηση για τη διαχείριση του νοσήματός του, στην οποία θα συμμετέχει ενεργά. Η επέκταση αυτή θα χρηματοδοτηθεί από διαρθρωτικούς πόρους.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η εφαρμογή ψηφιακών εργαλείων στην υγεία και μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα της χρόνιας νεφρικής νόσου, έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει:

  • στην πρόληψη με δυνατότητα επιβράδυνσης,
  • καλύτερη ποιότητα ζωής λόγω καλύτερης διαχείρισης της νόσου,
  • αποφυγή μη αναγκαίων επισκέψεων στο νοσοκομείο,
  • καθώς και περιορισμό των εισαγωγών,

περισσότερα στο virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ