Αυστηρές συστάσεις έδωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας σχετικά με την χρήση των προστατευτικών μέσων και δη των μασκών μόνο από τους υγειονομικούς εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής επεσήμανε ότι θα πρέπει εξωνοσοκομειακά να χρησιμοποιούνται μόνο από αυτούς που έχουν συμπτώματα και από αυτούς που τους φροντίζουν, με βάση τα στοιχεία του ΠΟΥ και του CDC των ΗΠΑ.

Σε μια προσπάθεια αποσαφήνισης ο καθηγητής εξήγησε ότι οι μάσκες θα μπορούσαν να αποφέρουν το μέγιστο όφελος «στα νοσοκομεία, στο προσωπικό μας, στους ασθενείς και στους ανθρώπους που τους περιποιούνται». Μάλιστα ο ίδιος επεσήμανε  ότι εφόσον τηρούνται οι αποστάσεις δεν χρειάζονται οι μάσκες. Περισσότερες οδηγίες θα δώσει ο κ.Τσιόδρας μετά την αναμενόμενη απάντηση σε ερώτημά του στο ευρωπαϊκό CDC.

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο καθηγητής σημείωσε πως μια προληπτική στρατηγική εμβολιασμού κατά της γρίπης θα ακολουθηθεί έγκαιρα σε περίπτωση ενός δεύτερου κύματος επιδημίας ώστε να μην συνυπάρξουν πολλοί ιοί που θα απειλήσουν την δημόσια υγεία τον προσεχή χειμώνα.

Περισσότερα στο virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here