Περισσότερες από τις μισές κομητείες της Αμερικής δεν έχουν κρεβάτια εντατικής θεραπείας, γεγονός που δημιουργεί ιδιαίτερο κίνδυνο από τον κοροναϊό για περισσότερα από 7 εκατομμύρια άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, όπως δείχνει ανάλυση από τον οργανισμό Kaiser Health.

Συνολικά, 18 εκατ. άνθρωποι ζουν κομητείες που έχουν νοσοκομεία αλλά δεν έχουν ΜΕΘ και περίπου το ένα τέταρτο αυτών είναι άνω των 60 ετών, σύμφωνα με την ανάλυση. Μάλιστα, επιπλέον, περίπου 11 εκατ. Αμερικανοί ζουν σε περιοχές, που δεν υπάρχει καν νοσοκομείο, από τους οποίους περίπου 2,7 εκατ. είναι άνω των 60 ετών.

Φυσικά, υπάρχουν μεγάλες ανισότητες μεταξύ περιοχών με παρόμοιο πληθυσμό. Π.χ. στη Louisville του κομητείας Jefferson του Kentucky υπάρχει ένα κρεβάτι εντατικής για κάθε 442 άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, ενώ στην Santa Cruz της Καλιφόρνια αντιστοιχεί ένα κρεβάτι για κάθε 2.601 κατοίκους!

Μεγάλες διαφορές υπάρχουν και μεταξύ πόλεων στην ίδια κομητεία. Στο Σαν Φρανσίσκο, αντιστοιχεί ένα κρεβάτι για κάθε 532 κατοίκους μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ στο Λος Άντζελες, έχουμε 847 κατοίκους ανά κρεβάτι. Και οι δύο έχουν μεγαλύτερη διαθεσιμότητα κλινών από ό, τι η Santa Cruz, που βρίσκεται επίσης στην Καλιφόρνια.

Την κύρια αιτία των ανισοτήτων αποκαλύπτει η Δρ. Karen Joynt Maddox, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο St. Louis, η οποία δήλωσε ότι τα νοσοκομεία με μεγαλύτερο αριθμό κλινών εντατικής τείνουν να συσσωρεύονται σε περιοχές με υψηλότερο εισόδημα, όπου πολλοί ασθενείς έχουν ιδιωτική ασφάλιση υγείας..

 

Virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here