Εξαιρετικό ενδιαφέρον προκάλεσε η συνέντευξη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών (*) με τον Κώστα Καραμανλή να σημειώνει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είτε θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων είτε θα αντιμετωπίσει σοβαρότατους κινδύνους, καταλήγοντας ότι πιστεύει ακράδαντα πως ο δρόμος για την Ευρώπη είναι ένας:

  • συνεργασία και αλληλεγγύη.

Αναφερόμενος στις αερομεταφορές διευκρίνησε ότι, ο κλάδος έχει εταιρείες που προσφέρουν πολλά στην εθνική οικονομία και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τον κλάδο.

  •    “…τα αεροπορικά δρομολόγια προσαρμόζονται στα δεδομένα της κρίσης. Μπορώ να δεσμευτώ όμως πως ό τι και αν συμβεί δεν θα αφήσουμε κανένα νησί χωρίς σύνδεση…”. 
Προς το παρόν η δέσμευση του κ. Καραμανλή για την προστασία του κλάδου είναι η μοναδική κυβερνητική εκδήλωση ενδιαφέροντος.
Μένει να φανεί στην υλοποίηση της, όταν θα έρθει η ώρα του ταμείου.
Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα παλαιότερο κείμενο που δημοσιεύτηκε στην Handelsblatt (13 Μαρτίου) που αναφέρονταν στην  Lufthansa η οποία λόγω του ισχυρού πλήγματος που έχει υποστεί, λόγω του κορωνοϊού θα ζητούσε οικονομική στήριξη από την γερμανική κυβέρνηση.
Ήδη η Ανγκελα Μέρκελ έχει αποδεχθεί το σχετικό αίτημα. Ανάλογο ζήτημα είχαν θέσει -μέσα Μαρτίου- και οι Brussels Airlines, Swiss International, Austrian Airlines.
 (*) στο “Πρώτο Θέμα” 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here