Είναι ίσως το “καλύτερο χαρτί” του ομίλου Viohalco. Με σημαντική άνοδο +26,83% από την αρχή του έτους και απόδοση +6,48% τον Μάρτιο.
Με αποτίμηση 585,38 εκατ. ευρώ φαίνεται να είναι η εισηγμένη που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη προσοχή επενδυτικών αλλά και πιο επιθετικών funds που ειδικεύονται στον ευρύτερο κλάδο.
Τα οικονομικά μεγέθη της ΕλβάλΧαλκόρ έδειξαν πως σε περιβάλλον αυξημένου ανταγωνισμού και με το μειονέκτημα του υψηλότερου ενεργειακού κόστους έναντι των ξένων πετυχαίνει να ενισχύσει τα μερίδια αγοράς της στην Ευρώπη. 
Κινητήρια δύναμη ο επιθετικός σχεδιασμός της διοίκησης με συνεχείς επενδύσεις την ώρα που ανταγωνιστές της μένουν πίσω με συνέπεια να αποκτά πλεονέκτημα σε τομείς έλασης αλουμινίου και χαλκού.
Το 2018, η ΕλβαλΧαλκόρ ανακοίνωσε την επένδυση, ύψους 150 εκατ.€, για την αγορά του τετραπλού θερμού ελάστρου αλουμινίου έχοντας διαθέσει μέχρι σήμερα περί τα 95 εκατ. Ευρώ. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης θα αυξήσει την παραγωγικότητά της κατά 70.000 τόνους αλουμινίου, έχοντας υπερβεί ήδη το όριο των 300.000 τόνων.

Η λειτουργία του θα ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2020– δηλαδή σε ένα χρόνο από σήμερα- και σύμφωνα με τη διοίκηση, οι 70.000 τόνοι θα απορροφηθούν σε χρόνους…d.t δεδομένης της ετήσιας ευρωπαικής παραγωγής 5 εκατ.

Άρα στον χρόνο πάνω θα ξεκινά και η απόσβεση της επένδυσης. 

Ενδεικτικό της επιθετικής πολιτικής που ακολουθεί η εισηγμένη είναι το γεγονός, πως οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν τις προδιαγραφές και η ελληνική εταιρεία είναι πλέον βασικός προμηθευτής των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.
Αποτέλεσμα της συνεχούς επένδυσης για την παραγωγή όλο και περισσότερων προιόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας αλλά και προιόντων που δύσκολα κατασκευάζονται από άλλους ανταγωνιστές της.

Τα μεγέθη που επιτυγχάνει η ΕλβάλΧαλκόρ, και βέβαια και οι άλλες θυγατρικές του ομίλου, τα γράφει λειτουργώντας στο full της μονάδες παραγωγής της στην Ελλάδα, όπου το ενεργειακό κόστος είναι σχεδόν 40% ακριβότερο απ΄ ότι σε άλλες ανταγωνιστικές αγορές χωρών της ευρωζώνης.
Και, που η διοίκηση της ΔΕΗ επιδιώκει να περάσει και νέες αυξήσεις στο “λιανικό” αλλά και στο “βιομηχανικό” ρεύμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ