Η Metavallon VC ανακοινώνει σήμερα την pre-seed επένδυσή της στην εταιρεία τεχνολογίας πληροφοριών, Loctio. Η Loctio απευθύνεται στην ταχέως επεκτεινόμενη αγορά των logistics και προσφέρει υπηρεσίες προσδιορισμού θέσης για συσκευές και αισθητήρες IoT. Η εταιρεία επιλέχθηκε προς επένδυση μέσω του 4ου Pre-Seed επενδυτικού κύκλου της Metavallon VC. Παρά τις τρέχουσες συνθήκες,  ο επερχόμενος κύκλος Pre-Seed επενδύσεων της Metavallon VC είναι ανοιχτός και δέχεται επιχειρηματικές προτάσεις startup εταιρειών τεχνολογίας μέχρι την 29η Μαρτίου – όλοι #μενουμε_σπιτι και η αξιολόγηση συνεχίζει με τον ίδιο επιχειρηματικό ενθουσιασμό!

Η Loctio ιδρύθηκε από το Λάζαρο Κάψια, συνιδρυτή και CTO της Antcor S.A. (εξαγοράστηκε από την u-blox AG το 2014), και προσφέρει υπηρεσίες προσδιορισμού θέσης – Location as a Service (Laas) – στοχεύοντας στην όλο και πιο ανερχόμενη αγορά του διαδικτύου των πραγμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, προσφέρει υπηρεσίες προσδιορισμού θέσης για συσκευές και αισθητήρες IoT, εισάγοντας καινοτομίες που εξασφαλίζουν καλύτερη ακρίβεια θέσης και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Το τελευταίο, αποτελεί το πλέον βασικό ζητούμενο για τις συσκευές IoT που τροφοδοτούνται από μπαταρία. Η τεχνολογία βασίζεται αποκλειστικά στη λήψη και ψηφιοποίηση του GNSS (Global Navigation Satellite System) σήματος, αντί της πλήρους επεξεργασίας του τοπικά στη συσκευή. Η πληροφορία αυτή, αποστέλλεται στη συνέχεια μέσω ασύρματης σύνδεσης (LPWAN) για επεξεργασία στο Cloud η σε Edge δομές, όπου εκτελούνται όλοι οι ενεργοβόροι υπολογισμοί για τον προσδιορισμό της θέσης της συσκευής. Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται πολύ σημαντική μείωση στην κατανάλωση – συνεπώς αύξηση του χρόνου ζωής της μπαταρίας -, ενώ παράλληλα εφαρμόζονται τεχνικές ασφάλειας για την αποφυγή παραποίησης θέσης (GNSS anti-spoofing). Οι τεχνικές αυτές κρίνονται απαραίτητες, σε κρίσιμες για την ασφάλεια ή την οικονομία, εφαρμογές IoT. Με τον τρόπο αυτό, είναι εφικτός ο προσδιορισμός θέσης για συσκευές που μέχρι τώρα δεν είχαν τη δυνατότητα αυτή ή αντιμετώπιζαν περιορισμούς λόγω της διαθέσιμης ενέργειάς τους.

Σχεδιασμένη με γνώμονα την προσαρμοστικότητα και την επεκτασιμότητα, η λύση αυτή απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά συσκευών GNSS και επαυξημένων υπηρεσιών προσδιορισμού θέσης, που αναμένεται να φτάσει τα 175 δισ. δολάρια έως το 2029. Πιο συγκεκριμένα, η Loctio απευθύνεται στον χώρο των logistics και το κομμάτι της αγοράς που περικλείει εφαρμογές όπως asset tracking, shipping, logistics, livestock monitoring, public safety, precision farming, wearables κ.ά, το οποίο από 6 δισ. δολάρια το 2019 υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 25 με 30 δισ.δολάρια σε βάθος δεκαετίας.

Ο πρώτος χρηματοδοτικός γύρος της εταιρείας έχει στόχο να στηρίξει την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας και των αντίστοιχων προϊόντων, καθώς και των πιλοτικών προγραμμάτων σε συνεργασία με τους τεχνολογικούς συνεργάτες και πελάτες της εταιρείας.

Η Metavallon VC συνεχίζει τις Pre-Seed επενδύσεις όπως αυτή στην Loctio, αξιολογώντας εταιρείες που υποβάλλουν τις προτάσεις τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα βάσει cut-off προθεσμιών, με επόμενη ημερομηνία στις 29 Μαρτίου 2020. Η Metavallon VC δραστηριοποιείται εξίσου και σε Seed επενδύσεις, με συνεχή αξιολόγηση σχετικών επενδυτικών προτάσεων καθόλη την διάρκεια του έτους. Οι εταιρείες που ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here