Η αυτοκινητοβιομηχανία BMW ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τα εργοστάσιά της στην Ευρώπη και τη Νότια Αφρική, από τα οποία προέρχεται περίπου η μισή της παραγωγή, ως τις 19 Απριλίου εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Όλιβερ Τσίπσε.

Η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει οι επιπτώσεις της κρίσης αυτής να είναι “σημαντικές” στα οικονομικά της αποτελέσματα του 2020 και προβλέπει “μεγάλη μείωση” των κερδών της προ φόρων, ενώ πριν το ξέσπασμα της επιδημίας ανέμενε αύξηση.

“Από σήμερα θα κλείσουμε τα ευρωπαϊκά μας εργοστάσια και το εργοστάσιό μας στο Ρόσλιν” κοντά στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής, εξήγησε ο Τσίπσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Η διακοπή της παραγωγής προβλέπεται να διαρκέσει ως τις 19 Απριλίου”, επεσήμανε.

“Όπως για πολλά προϊόντα, η ζήτηση για αυτοκίνητα θα μειωθεί σημαντικά”, εκτίμησε ο ίδιος.

“Τα μέτρα που σχετίζονται με τον κορονοϊό θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις” στα αποτελέσματα του 2020, παραδέχθηκε ο οικονομικός διευθυντής της BMW Νίκολας Πέτερ.

Εξαιτίας των προβλημάτων στον ανεφοδιασμό και τη μείωση της ζήτησης οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Daimler και Volkswagen έχουν ανακοινώσει ήδη διακοπές στην παραγωγή τους, καθώς και η PSA, η Renault, η Fiat Chrysler, η Fod, η Nissan και η Michelin.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here