Η Ιταλία είναι ο μεγάλος ασθενής της Ευρωπαϊκής Οικονομίας.

Ο Μάριο Ντράγκι είναι ο “γιατρός” που -χωρίς εισαγωγικά- έσωσε το Ευρώ στην πιο κρίσιμη ασθένεια της νεαρής του ηλικίας με το περιβόητο “whatever it takes”.

Ο Mario Draghi δήλωσε ότι θα διασώσει την ευρωζώνη «με κάθε κόστος».

Σήμερα εφαρμόζει την ίδια συνταγή στην Ιταλία:

Ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι αφήνει τα χαλινάρια του δημοσιονομικού ελλείμματος για να δώσει ώθηση σε μία αποστραγγισμένη οικονομία και επενδύει δισεκατομμύρια ευρώ στις υποδομές.

Επενδύει στην επιτάχυνση των εμβολιασμών, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Έχει προγραμματίσει το σταδιακό άνοιγμα -από τις 26 Απριλίου- τομέων της οικονομίας που έχουν πληγεί από την πανδημία, αναλαμβάνοντας calculated risk”«υπολογισμένο ρίσκο»,

  • «Όπως οι κυβερνήσεις αμέσως μετά τον πόλεμο, έχουμε την υποχρέωση να εκκινήσουμε μία νέα ανοικοδόμηση», είχε εξηγήσει τον Φεβρουάριο ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Έχει διορίσει περίπου 30 Επιτρόπους -με ειδικές εξουσίες- για να αναβιώσουν 57 σχέδια για την ανοικοδόμηση των υποδομών που βαλτώνουν στον λαβύρινθο της περιώνυμης ιταλικής γραφειοκρατίας, κόστους 83 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τα έργα, μέρος των οποίων θα χρηματοδοτηθεί από το ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, αφορούν την ανακαίνιση ή κατασκευή σιδηροδρομικών γραμμών, αυτοκινητοδρόμων ή λιμανιών.

Οι επενδύσεις στις υποδομές θα συνοδευθούν από την δημιουργία 118.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2025, την ώρα που περί το ένα εκατομμύριο θέσεις απασχόλησης χάθηκαν εξαιτίας της πανδημίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ