Δημήτρης Μαλλάς

 

Η περαιτέρω διεθνή επέκταση αποτελεί τον βασικό στόχο της Meazon, μίας από τις πλέον καινοτόμες ελληνικές εταιρείες στο κλάδο της ενεργειακής εξοικονόμησης και των «έξυπνων» πόλεων, με τη διοίκηση της εταιρείας να έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για έναν νέο γύρο χρηματοδότησης.

Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν πρόκειται να αξιοποιηθούν κατά κύριο λόγο για την ενίσχυση της διεθνής παρουσίας της εταιρείας, η οποία, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, έχει ήδη γραφεία σε Ηνωμένες Πολιτείες και Αυστραλία, ενώ στα άμεσα πλάνα περιλαμβάνεται και η παρουσία στην νοτιοανατολική Ασία.

Η Meazon ιδρύθηκε το 2013 και έχει έδρα στην Πάτρα και απασχολεί 20 άτομα, αριθμός, ο οποίος πρόκειται να αυξηθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Συνιδρυτές της εταιρείας είναι ο Γιώργος Κορωνιάς, γνωστός από τη θητεία του ως διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος που είναι ο εκτελεστικός πρόεδρος της Meazon, ο Στέλιος Κουτρουμπίνας, ο οποίος έχει το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου και ο Γιάννης Γιωνάς, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος και εμπορικός διευθυντής της εταιρείας.

Στην Meazon έχει επενδύσει, από το 2013, το Alpha TANEO, ποσό ύψους 1,8 εκατ. ευρώ Επίσης, έχει λάβει το 2013 ενίσχυση από την «Φάση-2 Ενίσχυσης Ελληνικών Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών στη Μικροηλεκτρονική» που διαχειρίστηκε το Corallia, και το 2016 από το πρόγραμμα ICT4Growth που διαχειρίστηκε η ΚΤΠ ΑΕ

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, η Meazon προσφέρει έναν επαναστατικό και αποδοτικό τρόπο συλλογής κτιριακών και βιομηχανικών δεδομένων όπως ενέργεια, θερμοκρασία, υγρασία, παρουσία, μεταξύ άλλων και τα συνδυάζει με τεχνολογίες ανάλυσης δεδομένων, και on-line υπηρεσιών, για την παροχή «έξυπνων» υπηρεσιών όπως εξοικονόμηση ενέργειας, «έξυπνος» οδοφωτισμός, προληπτική συντήρηση και βελτιστοποίηση επιχειρησιακών λειτουργιών. Η τεχνολογία της Meazon αποτελείται από δικής της σχεδίασης έξυπνους ηλεκτρικούς μετρητές (submeters) και ελεγκτές (controllers), με ενσωματωμένη ευφυΐα, που διασυνδέονται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας ασύρματη τεχνολογία πλέγματος δικτύων (mesh networking). Οι μετρητές είναι μικροί, ασύρματοι και ανοιχτής αρχιτεκτονικής. Χρησιμοποιούν την ασύρματη τεχνολογία Zigbee σε τοπικό επίπεδο σε συνδυασμό με πύλη (gateway) ενεργειακών δεδομένων για την αμφίδρομη επικοινωνία με το cloud και υπηρεσίες παρακολούθησης, ανάλυσης και παρουσίασης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Η Meazon συνεργάζεται με επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, εταιρείες ενεργειακών υπηρεσιών και ολοκληρωμένων λύσεων για την παροχή εφαρμογών διαχείρισης εγκαταστάσεων και ενέργειας για εταιρικούς πελάτες και μερικές φορές και για καταναλωτές. Το επιχειρηματικό μοντέλο της Meazon επιτρέπει πωλήσεις SaaS αλλά και πωλήσεις λύσεων σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών.

Στους πελάτες της εταιρείας περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι ισπανικές Endesa και Indra, η Honeywell και η TNB στην Μαλαισία (Utility Μαλαισίας), ενώ έχει ήδη 2 εξουσιοδοτημένους διανομείς στις ΗΠΑ (Madison Electric και ΕSD Global) και έναν στην Αυστραλία (Solutions Soft). Στην Ελλάδα η Meazon συνεργάζεται με την Watt & Volt για την υλοποίηση της υπηρεσίας έξυπνο ρελέ, smart watt. Προσφάτως ανέλαβε έργο ενεργειακής παρακολούθησης 14 κτιρίων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (ΠΔΕ) στα πλαίσια του έργου e-smart city, ενώ η τεχνολογία της χρησιμοποιείται σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα Εγγυημένης Ενεργειακής Απόδοσης (Energy Performance Contracting) που «τρέχουν» στην Ελλάδα για λογαριασμό μεγάλης τράπεζας. Τέλος, η τεχνολογία IoT ενεργειακής μέτρησης κι ελέγχου της Meazon έχει εγκατασταθεί σε μικρούς και μεγάλους πελάτες σε όλη την Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ