Μέχρι τώρα δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες, συνήθως επιφανείς επιχειρηματίες, που έχουν βάλει “βαθιά το χέρι στη τσέπη” μπροστα στην παγκόσμια προσθάθεια συντονισμού αναχαίτισης της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Ωστόσο η προσφορά του 43χρονου Αμερικανού διευθύνοντα σύμβουλου του Twitter, Τζακ Ντόρσι, να διαθέσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια από την προσωπική περιουσία του για να χρηματοδοτήσει την έρευνα κατά του κορονοϊού ξεπερνά κατά πολύ όσες μέχρι στιγμής έχουν γίνει.

Ο Τζακ Ντόρσι, ο οποίος υπήρξε συνιδρυτής του Twitter το 2006 και στη συνέχεια είχε δημιουργήσει επίσης την εταιρεία πληρωμών Square, δημοσιοποίησε ότι δωρίζει μετοχές της Square, αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, σε ένα δικό του μη κερδοσκοπικό ταμείο, το Start Small, που θα χρηματοδοτήσει διεθνώς προσπάθειες για την καταπολέμηση της νόσου Covid-19.

Η περιουσία του Τζακ Ντόρσι

Η περιουσία του Ντόρσι υπολογίζεται από το Forbes σε περίπου 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια και ο ίδιος ανέφερε ότι η δωρεά του αποτελεί περίπου το 28% της συνολικής αξίας του πλούτου του.

Είναι μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη -με διαφορά- δωρεά που έχει γίνει παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

 

Οι billionaires που έχουν κάνει μεγάλες δωρεές στη μάχη κατά του Covid-19

Ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg έχει δωρίσει 30 εκατομμύρια δολάρια, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων επικεντρώνεται στις προσπάθειες για την ανάπτυξη θεραπείας. Ο Jeff Bezos του Amazon έχει δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια σε τράπεζες τροφίμων στις ΗΠΑ για να βοηθήσει εκείνους που αγωνίζονται με πείνα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι η εταιρεία θα δωρίσει ιατρικές προμήθειες στην Ιταλία, η οποία έχει πληγεί από τον ιό. Τέλος, ο Bill Gates έχει ανακοινώσει ότι θα χρηματοδοτήσει 7 εργοστάσια για την παραγωγή εμβολίων κατά του κοροναϊού μέσω του ιδρύματος Bill & Melinda Gates Foundation.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here