Ο Bernard Arnault, Γάλλος μεγιστάνας, ιδιοκτήτης πολυτελούς ομίλου που ελέγχει την Louis Vuitton, Christian Dior και Tiffany & Co, χτυπήθηκε όσο ποτέ και από οποιονδήποτε πλούσιο από τον κορωνοϊό, χάνοντας πολλά χρήματα.

Τιμώντας την πατρίδα του, εν μέσω πρωτοφανούς απώλειας χρημάτων, αγόρασε εκατομμύρια μάσκες από την Κίνα για να παραδοθούν στη Γαλλία και παράλληλα μετέτρεψε ένα εργοστάσιο αρωμάτων της Dior σε μονάδα παραγωγής αντισηπτικών για τα χέρια.

Η χθεσινή μέρα, ήταν για αυτόν ημέρα οικονομικής ανακούφισης καθώς οι μετοχές παγκοσμίως εκτοξεύτηκαν εν μέσω αισιοδοξίας ότι οι ΗΠΑ θα εγκρίνουν ένα πρόγραμμα-μαμούθ για την τόνωση της οικονομίας. Οι μετοχές των Christian Dior και LVMH ενισχύθηκε και η περιουσία του αυξήθηκε κατά 11,3 δισ. δολάρια σε μία ημέρα -η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση που έχει καταγραφεί στην ιστορία του δείκτη των Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Η καθαρή αξία του χαρτοφυλακίου του εξακολουθεί να είναι 35,2 δισ. δολάρια χαμηλότερα σε σύγκριση με τις αρχές του έτους, εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here