Πέντε γραφήματα με σοκαριστικές προβλέψεις για τις συνέπειες της πανδημίας στη Βρετανία ήταν εκείνα που σόκαραν το Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έστω και με καθυστέρηση υιοθέτησε μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης με στόχο να επιβραδύνει την εξάπλωση του κοροναϊού.

Τα γραφήματα περιλαμβάνονται σε ανάλυση, που πραγματοποίησε στο Imperial College του Λονδίνου ομάδα ειδικών με επικεφαλής τον καθηγητής Neil Ferguson, ο οποίος μάλιστα μολύνθηκε πρόσφατα από τον ιό και είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ας δούμε όμως τα σοκαριστικά γραφήματα, που καταλήγουν σε δύο βασικά συμπεράσματα:

  • Αν δεν ληφθεί κανένα μέτρο, τότε είναι δυνατόν να έχουμε 510.000 θανάτους στη Μ. Βρετανία και 2,2 εκατ. στις ΗΠΑ! Οι εκτιμήσεις έγιναν με βάση τα ποσοστά νοσηλείας από την Ιταλία και λαμβάνοντας υπόψη ότι το σύστημα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες – πράγμα που κρίνεται από όλους σχεδόν ανέφικτο.
  • Στην πραγματικότητα, η υπάρχουσα δυναμικότητα σε κλίνες εντατικής στη Βρετανία μπορεί να εξαντληθεί στα μέσα Απριλίου και είναι ορατός ο κίνδυνος στην κορύφωση της πανδημίας για κάθε 30 ασθενείς που θα έχουν ανάγκη νοσηλείας στην εντατική, τελικά, να είναι διαθέσιμη μόνο μία κλίνη εντατικής!

 

Virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here