Η Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας λανσάρει την online πλατφόρμα menoumedytikiellada.gr, η οποία προάγει τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη, την ενημέρωση, την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση. Μια πρωτοβουλία που σχεδιάστηκε έχοντας στο επίκεντρό της αποκλειστικά και μόνο τις ανάγκες των πολιτών, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί αυτήν τη δύσκολη και γεμάτη προκλήσεις περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.

Με κεντρικό μήνυμα το «Μένουμε σπίτι, μένουμε Δυτική Ελλάδα», η Περιφέρεια καλεί τους πολίτες να προστατεύσουν τους εαυτούς τους αλλά και τους συμπολίτες τους από τον Covid-19, μένοντας στο σπίτι. Παράλληλα, τους καλεί να επισκεφθούν την ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα, η οποία δεν περιορίζεται στην επίκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για τα θέματα του κορωνοϊού, αλλά προσφέρει στους επισκέπτες της χρήσιμα εργαλεία και δημιουργικές λύσεις που βελτιώνουν, διευκολύνουν και εμπλουτίζουν την καθημερινότητά τους στο σπίτι.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, είπε «Το «Μένουμε Δυτική Ελλάδα» μπορεί να αποτελεί μια πρωτοβουλία της Περιφέρειάς μας, αλλά σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να έχει γεωγραφικό περιορισμό. Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε και να ομορφύνουμε την καθημερινότητα όλων των Ελλήνων που παραμένουμε στο σπίτι, μέσα από ουσιαστικές λύσεις που συμβάλλουν στο να διατηρούμε το μυαλό αλλά και το σώμα μας υγιή. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να περιηγηθούν και να απολαύσουν όσα έχει να τους προσφέρει η πλατφόρμα και ευχαριστούμε όλους όσους την έκαναν πραγματικότητα προκρίνοντας τη συλλογικότητα, τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη».

Κάθε επισκέπτης στην online πλατφόρμα menoumedytikiellada.gr θα μπορέσει να βρει εύκολα και  γρήγορα χρήσιμες οδηγίες προφύλαξης από τον Covid-19, αλλά και ενημέρωση για το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, που βρίσκεται σε συνεχή αναδιαμόρφωση βάσει των εξελίξεων. Επιπλέον, η ιστοσελίδα διαθέτει πληροφορίες για υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν και έχουν στόχο να στηρίξουν τους πολίτες, όπως είναι η υπηρεσία τηλεϊατρικής, η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης από ειδικούς επιστήμονες, η διανομή αγαθών στο σπίτι για τις πιο ευάλωτες ομάδες, ανάμεσα σε άλλες. Καθώς όμως η παραμονή στο σπίτι απαιτεί και ψυχαγωγία και εκπαίδευση, δεν παραλείπονται οι ιδέες εκγύμνασης, δημιουργικής απασχόλησης, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα εξ αποστάσεως, ενώ υπάρχει και ειδικό τμήμα αφιερωμένο στις ομορφιές της Περιφέρειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here