Άργησε, αλλά έφτασε η στιγμή για να γίνει το σημαντικό βήμα της ολοκλήρωσης της παραχώρησης της Μαρίνας Αλίμου στον Όμιλο Ελλάκτωρ, μετά και την υπογραφή της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου που εξουσιοδοτεί τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Τουρισμού να συνυπογράψουν, εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου, τη σχετική σύμβαση.

Το έργο θα αναβαθμίσει το Αττικό παράκτιο μέτωπο, δεδομένου ότι η μαρίνα Αλίμου είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων με 1.100 θέσεις ελλιμενισμού.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, η σύμβαση παραχώρησης θα προβλέπει την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων από την Άκτωρ Παραχωρήσεις, θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, για τα επόμενα 40 χρόνια, ενώ προβλέπεται και η επέκταση της διάρκειας κατά 10 ακόμα χρόνια, ήτοι 50 συνολικά.

Η Άκτωρ Παραχωρήσεις, θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής για την ανάθεση σύμβασης παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Αλίμου, της μεγαλύτερης μαρίνας της χώρας.
Συνολικά, ο Όμιλος θα επενδύσει κεφάλαια της τάξεως των 107,5 εκατ. ευρώ για να μεταμορφώσει τη μαρίνα Αλίμου, η οποία κατασκευάστηκε και λειτούργησε την δεκαετία του 1960, σε ένα σύγχρονο τουριστικό λιμένα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here