• «Οι έκτακτες συνθήκες, στις οποίες ζούμε, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη καλών ειδήσεων για την οικονομία της χώρας μας».

Αυτό δήλωσε η υτπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη μετά την ομόφωνη,  θετική γνωμοδότηση χθές, του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο αίτημα της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. για την εφαρμογή του άρθρου 67 του ν. 4663/2020 (ΦΕΚ Α 30) -το οποίο ουσιαστικά αφορά τις προκαταρκτικές εργασίες για την κατεδάφιση των πρώτων κτισμάτων- εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού/ Αγίου Κοσμά, σύμφωνα με την υποβληθείσα τεχνική έκθεση και τα συνοδεύοντα αυτή σχέδια.

Με τη χθεσινή θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, η οποία έπεται της, επίσης, ομόφωνης γνωμοδότησης για το ίδιο θέμα του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το

  • «υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού υποστηρίζει την εργώδη προσπάθεια του Υπουργείου Ανάπτυξης να επισπεύσει τις εργασίες στο Ελληνικό», ανέφερε το κυβερνητικό επιτελείο. «Η έγκριση από τα ανώτατα γνωμοδοτικά όργανα του ΥΠΠΟΑ των διαπιστωτικών πράξεων, επιτρέπει την έναρξη άμεσων εργασιών στο πεδίο που θα δώσει ανάσα στην επανεκκίνηση της οικονομίας», ανέφερε η κ. Μενδώνη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here