Μεγάλοι ελληνικοί και ξένοι όμιλο δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» για το στοίχημα του ενεργειακού μετασχηματισμού της χώρας. Γνωστοί εγχώριοι όμιλοι και διεθνείς «παίκτες» στην αγορά ενέργειας δήλωσαν παρών, υποβάλλοντας εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 65% του κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Εμπορίας, στην πρώτη μη δεσμευτική φάση του διεθνούς διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι είναι:

-Ο όμιλος Κοπελούζου – C.GGAS 
-Τα
  ΕΛΠΕ σε κοινοπραξία με την EDISON
– Η 
MOTOR OIL HELLAS CORINTH REFINERIES SA σε κοινοπραξία με την ΔΕΗ
 Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
– Η ουγγρική 
MET HOLDING AG 
– Η 
MYTILINAIOS SA
– Η καταριανή 
POWER GLOBE LLC
– Η ολλανδο-βρετανική
 SHELL GAS BV
– Η ολλανδική 
VITOL HOLDING B.V.

«Η συμμετοχή 9 μεγάλων ομίλων – ελληνικών και ξένων στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας- ξεπερνά τις προσδοκίες και είναι μια εξαιρετικά θετική είδηση» δήλωσε ο κ Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, «είναι μια αχτίδα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία μέσα στην διεθνή καταιγίδα. Είναι όμως και μια απόδειξη ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την ελληνική οικονομία οικοδομήθηκε σε σωστές βάσεις. Δεσμευόμαστε ότι θα εργαστούμε σκληρά και συστηματικά για να ξεπεράσουμε τις συνέπειες της κρίσης και να προσελκύσουμε πολλές και σοβαρές επενδύσεις στην πατρίδα μας».

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Ενέργειας κ. Γεράσιμος Θωμάς σημείωσε:  «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για το ότι η καλή προετοιμασία της ΔΕΠΑ, του ΤΑΙΠΕΔ και των συμβούλων τους ανταμείφθηκε. Η υψηλή συμμετοχή από Έλληνες και ξένους επενδυτές δικαιώνει την απόφασή μας να συνεχίσουμε σταθερά. Δίνουμε ένα ισχυρό σήμα ότι προχωράμε–παρά τις αντιξοότητες- τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη η αγορά ενέργειας και ευρύτερα η οικονομία μας. Το σημερινό αποτέλεσμα είναι ένα καλό σημάδι όχι μόνο για τον κλάδο της ενέργειας, αλά και για το προσωπικό της ΔΕΠΑ που στηρίζει την εταιρεία σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here