“Πρέπει να καταλάβουμε ότι το “Μένουμε Σπίτι” δεν είναι μία απλή τάση των ημερών αλλά μία υπεύθυνη στάση για την προστασία όλων μας.” Αυτό σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Αναλυτικά στη δήλωσή του αναφέρει:

“Οι ραγδαίες εξελίξεις με την εξάπλωση του κορονοϊού και οι εφιαλτικές εικόνες από το εξωτερικό με εκατοντάδες φέρετρα και γεμάτες κλινικές από ανθρώπους που νοσούν, πρέπει να μας αφυπνίσουν όλους.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες και οφείλουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την προστασία της δημόσιας υγείας. Δηλαδή τη δική μας, των ανθρώπων που αγαπάμε, των συνανθρώπων μας. Κανείς δεν μπορεί να αισθανθεί απόλυτα ασφαλής από την πανδημία του κορονοϊού, από αυτόν τον ύπουλο και αόρατο εχθρό. Και προβληματίζομαι ακόμα περισσότερο όταν -ακούγοντας τους ειδικούς και τους επιστήμονες- αντιλαμβάνομαι ότι τον μεγαλύτερη κίνδυνο αντιμετωπίζει ο γηραιότερος πληθυσμός της χώρας και οι ευπαθείς ομάδες. Δηλαδή οι γονείς μας, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συγγενείς και φίλοι μας. Η γενιά που πάνω στα ερείπια που άφησαν πόλεμος και εμφύλιες διαμάχες, δημιούργησε, πρόκοψε, έβαλε τις βάσεις για να απολαύσουμε όλοι εμείς ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο. Θα είναι τραγικό αν εξαιτίας της δικής μας εγωιστικής στάσης, αυξηθεί ο κίνδυνος για αυτούς τους ανθρώπους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here