Η εντεινόμενη ανησυχία των αναλυτών της Morgan Stanley και της Goldman Sachs για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην αμερικάνικη αλλά και παγκόσμια οικονομία αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις τελευταίες τους εκτιμήσεις. Πτώση του αμερικανικού ΑΕΠ κατά 30,1% στο β’ τρίμηνο του 2020 αναμένει η Morgan Stanley, με την Goldman Sachs να τοποθετεί στο 1% τη συρρίκνωση της διεθνούς οικονομίας το 2020.

Ομάδα οικονομολόγων της Morgan Stanley, με επικεφαλής την Ellen Zentner, σε νέα τους έκθεση εκτίμησαν ότι το αμερικανικό ΑΕΠ μπορεί να υποχωρήσει έως και 30,1% στο β’ τρίμηνο του 2020, με την ανεργία να εκτοξεύεται στο 12,8% για το ίδιο διάστημα.

Από την πλευρά του ο Jan Hatzius και η ομάδα οικονομολόγων υπό τη διεύθυνσή του της Goldman Sachs εκτιμά ότι η διεθνής οικονομία θα συρρικνωθεί φέτος κατά 1%, δηλαδή υψηλότερα από το 2009 όπου η συρρίκνωση έφθασε στο 0,8%, ενώ για το αμερικανικό ΑΕΠ αναμένουν συρρίκνωση 24% στο β’ τρίμηνο του έτους.

Εν γένει οι αμερικανικοί χρηματοπιστωτικοί όμιλοι εμφανίζονται εξαιρετικά απαισιόδοξοι για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ με την Bank of American να αναμένει συρρίκνωσή του κοντά στο 25% στο β’ τρίμηνο του 2020, ενώ ελαφρώς πιο καλή είναι η εκτίμηση της JPMorgan Chase η οποία την τοποθετεί στο 14%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here