Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στο περιοδικό Nature διερευνά τη γενετική προέλευση του νέου κοροναϊού και διαλύει τους μύθους και τις θεωρίες συνομωσίας ότι φτιάχτηκε σε κάποιο εργαστήριο.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, ο SARS-CoV-2 είναι ο έβδομος κοροναϊός που είναι γνωστό ότι μολύνει τους ανθρώπους. Εκτός από τον SARS-CoV, άλλοι δύο ιοί (MERS-CoV και SARS-CoV-2) μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή νόσο, ενώ οι HKU1, NL63, OC43 και 229E σχετίζονται με ήπια νόσο.

«Εδώ εξετάζουμε ποια μπορεί να είναι προέλευση του SARS-CoV-2 από συγκριτική ανάλυση γονιδιωματικών δεδομένων. Προσφέρουμε μια προοπτική για τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του γονιδιώματος SARS-CoV-2 και συζητάμε σενάρια, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν προκύψει», αναφέρουν στη μελέτη τους.

Το βασικό συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν είναι σαφές: «Οι αναλύσεις μας δείχνουν σαφώς ότι ο SARS-CoV-2 δεν είναι εργαστηριακό κατασκεύασμα ή ένας σκόπιμα ανασχεδιασμένος ιός». Αναφέρουν φυσικά ότι «είναι σήμερα αδύνατο να αποδειχθεί ή να διαψευσθούν οι άλλες θεωρίες της προέλευσής του». Τονίζουν ωστόσο ότι τα χαρακτηριστικά του δεν μπορούν να στηρίξουν καμία τέτοια θεωρία.

Περισσότερα στο virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here