Πριν καλά ανοίξεις μία ενημερωτική ιστοσελίδα, ένα παράθυρο σε προλαβαίνει, ανοίγει διάπλατα και σε βάζει  συμφωνήσεις ότι αποδέχεσαι τους όρους της ιστοσελίδας για να κάνεις χρήση. Υπάρχει και η επιλογή να μην συμφωνήσεις. Αυτές είναι οι δύο κύριες επιλογές. Πόσοι επιλέγουν την πρώτη επιλογή χωρίς να διαβάσουν γιατί βιάζονται;

Η χρήση και το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων, προκαλεί πονοκέφαλο και μπερδεύει. Από το καιρό που οι κανονισμοί για τα προσωπικά δεδομένα άρχισαν να κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά, τα ενοχλητικά διαφημιστικά μηνύματα έχουν αυξηθεί στα κινητά, τους υπολογιστές, λαπτοπ, τάμπλετ. Υπάρχει και ένα ερώτημα που βρίσκονται οι σέρβερ των σαιτ, εντός Ευρώπης, εκτός;

Τις τελευταίες 30 ημέρες, μεγάλωσε ακόμα περισσότερο με τον κορωνοϊό. Ενα σωρό περιττές συμβουλές υποδείξεις, σε όλα τα επίπεδα με παραδείγματα (!) για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Τόσες όσες χρειάζονται για να μην δίνεις σημασία και να διαγράφεις την αλληλογραφία. Από σαίτ που δεν έχει ξαναδεί ποτέ, και από μέϊλ άγνωστα.

Προβληματίζεσαι στο τι κάνει η Εποπτεία, αν οι κανονισμοί εφαρμόζονται, τι εφαρμόζεται, τι παρεκκλήσεις υπάρχουν και που υπάρχει έλεγχος. Στις ημέρες μας που η κυβέρνηση έχει επιβάλλει μέτρα απαγόρευσης λειτουργίας στις επιχειρήσεις, και όλοι δουλεύουν από το σπίτι, ακόμα περισσότερο.

Χτες η Διεθνής Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Ενωσεων GFIA έκρουσε το καμπανάκι κινδύνου για τέσσερα – πέντε πολύ σοβαρά θέματα που έρχοναι αντιμέτωπες οι ασφαλιστικές από την διακοπή επιχειρηματικών λειτουργιών συμπεριλαμβανομένων και των θεμάτων Εποπτείας και Κανονιστικών Ρυθμίσεων.

Ολες οι δουλειές από το σπίτι γίνονται; Ωραίο το αφήγημα των επικοινωνιολόγων, ψυχολόγων και κοινωνιολόγων. Μετά από λίγες ημέρες όταν η οικονομία φτάσει στο ναδίρ, απορρυθμιστούν θέματα εποπτείας, θα έχουμε να ακούμε άλλα αφηγήματα.

Η στήλη του Ανασφάλιστου παρακολουθεί τις εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις. Δεν βλέπει πίσω από τα πράγματα, βλέπει μπροστά από τα πράγματα και γνωρίζει ότι ο κλάδος της οικονομίας που λέγεται ασφάλειες, είναι σύνθετος, πολύπλευρος, πολύ αυστηρά ρυθμιζόμενος σε πολλές πτυχές. Και έχει ένα κύριο στόχο να στηρίζει την οικονομία και την κοινωνία.

Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here