Εντατικοποίηση των υπογραφών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κλαδικών και επιχειρησιακών, “με πολύ καλούς όρους” καταγράφεται στην αγορά.

Το παραπάνω δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

“Έχουμε μια πολύ μεγάλη εντατικοποίηση των υπογραφών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κλαδικών και επιχειρησιακών, με πολύ καλούς όρους. Κατ’ αρχήν έχουμε ξεπεράσει το σύνολο των κλαδικών συμβάσεων της προηγούμενης πενταετίας μέσα σε τρεις μήνες. Κι έχουμε και επιχειρησιακές που είναι πάρα πολύ σημαντικές σε ό,τι αφορά τα επιχειρησιακά τους. Υπάρχει σούπερ μάρκετ -δεν είναι ο Σκλαβενίτης- που έχει εισαγωγικό μισθό 8ωρου στα 1.190 ευρώ” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νεφελούδης.

Σε ό,τι αφορά την πλατφόρμα για τη ρύθμιση των δανείων του ΟΕΚ, ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας ανέφερε ότι “ο προγραμματισμός λέει ότι 16-20 Απριλίου θα έχει αναρτηθεί στο site του ΟΑΕΔ για να υποβάλλονται αιτήσεις για τα δάνεια, για τη δεύτερη κατηγορία παρεμβάσεων που κάνουμε”.

Για την υπόθεση Καρυπίδη και τα απειλητικά μηνύματα που κατήγγειλε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει δεχθεί από άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως οπαδοί του Άρη Θεσσαλονίκης, ο κ. Νεφελούδης χαρακτήρισε εκ νέου “ηθικό αυτουργό” τον επιχειρηματία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “όταν έχω επικοινωνία στο inbox με κάποιους οπαδούς και βλέπω σημεία της συνομιλίας να δημοσιεύονται στο instagram το δικό του, καταλαβαίνετε πως υπάρχει ένα θέμα”.

Είπε ακόμα πως ο επιχειρηματίας είναι “επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια”, δημοσιεύοντας γράμματα (στο instagram) “του στυλ, ‘φανατίζω τους οπαδούς, τον στρατό μου” και υπογράμμισε πως “η ουσία είναι ότι αυτός (ο Καρυπίδης) αποδείχθηκε ότι μπήκε στον Άρη για να κρυφτεί, για να κάνει στρατό και να παίξει παιχνίδια πολέμου”.

Ο κ. Νεφελούδης υπογράμμισε πως η διερεύνηση της υπόθεσης δεν πρόκειται να σταματήσει, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Δεν σταματάμε. Δεν φοβόμαστε από μερικά απειλητικά μηνύματα. Ας μην το συνεχίσουν”.

Κατηγόρησε, επίσης, τον επιχειρηματία ότι “αντί να καθίσει να δει πώς θα μπορέσουν να απεγκλωβιστούν οι εργαζόμενοι, αρνείται να καταβάλλει στον ΕΦΚΑ ασφαλιστικές εισφορές για να μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να απελευθερωθούν και να πάρουν ταμείο ανεργίας” και σημείωσε πως “το κρίσιμο μέγεθος για εμάς -εξετάζουμε και νομοθετικές παρεμβάσεις- είναι να απελευθερωθεί η διαδικασία των ανθρώπων σε ό,τι αφορά την καταβολή του επιδόματος ανεργίας”.

Ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας κατήγγειλε ακόμα -μεταξύ άλλων- πως το 2016, όταν το κράτος κατέβαλε εφάπαξ βοήθημα 1.000 ευρώ στους εργαζόμενους, ο επιχειρηματίας τούς έστελνε επιστολές αφαιρώντας το ποσό αυτό από το σύνολο εκείνου που ο ίδιος τους χρωστούσε.

“Το 2016 όταν καταβάλαμε εμείς το ένα χιλιάρικο (ευρώ), το εφάπαξ βοήθημα στους εργαζόμενους, αυτός έστελνε κείμενα στους εργαζόμενους και έλεγε: ‘εγώ σου χρωστάω 10.000 π.χ., μείον το χιλιάρικο που έδωσε το υπουργείο, σου χρωστάω 9’. Καταλαβαίνετε την απόπειρα υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος;” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νεφελούδης, επισημαίνοντας ότι έχει ανατεθεί σε δικηγόρο η υποβολή αγωγής σε βάρος του επιχειρηματία για απόπειρα υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος.

Ο κ. Νεφελούδης ξεκαθάρισε ακόμα ότι το θέμα με τον επιχειρηματία δεν είναι προσωπικό αλλά “δεν επιτρέπεται σε αυτή την κοινωνία ο οποιοσδήποτε από εμάς να δημιουργεί προβλήματα δυστυχίας στον συνάνθρωπό του”. Σημείωσε πως υπάρχουν και άλλες υποθέσεις αυτού του τύπου, φέρνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση Spider στα Ιωάννινα και την ΕΛΠΑ, που χρωστά, όπως είπε, περίπου 50 εκατ. στο ασφαλιστικό σύστημα, και εκτίμησε ότι το συνολικό ποσό από ανάλογες υποθέσεις υπερβαίνει το ένα δισ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ