Με μια λίγο διαφορετική διαδικασία από τη συνηθισμένη ολοκληρώθηκε το διεθνές πάνελ αξιολόγησης και επιλογής νέων Endeavor Entrepreneurs, ως αποτέλεσμα των νέων συνθηκών που έχει πλέον διαμορφώσει η παγκόσμια κρίση εξάπλωσης του COVID-19.

Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία ολοκληρώθηκε για πρώτη φορά ηλεκτρονικά, το διήμερο 23-25 Μαρτίου, στο πλαίσιο του 1ου Διαδικτυακού Διεθνούς Πάνελ Επιλογής (ISP) στο οποίο επιλέχθηκαν 6 επιχειρηματίες από 6 διαφορετικές χώρες για να ενταχθούν στο διεθνές δίκτυο της Endeavor. Όσον αφορά την Ελλάδα, ο Κίμων Αγγελίδης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Vivante Health, επιλέχθηκε ως ο 31ος Endeavor Entrepreneur του οργανισμού στη χώρα μας.

Ο Κίμων Αγγελίδης, καθηγητής βιολογίας αλλά και διακεκριμένος επιχειρηματίας, έχει ιδρύσει συνολικά τέσσερις εταιρείες. Πριν από τη Vivante ίδρυσε την EosHealth, που αργότερα μετονομάστηκε σε Livongo Health, μία ψηφιακή εταιρεία στον χώρο της υγείας που παρέχει ιατρικές υπηρεσίες σε ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη. Τον περασμένο Ιούλιο, η εταιρεία εντάχθηκε στο χρηματιστήριο του Nasdaq, με την αποτίμησή της να φτάνει σήμερα περίπου τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Vivante Health είναι μία καινοτόμος ψηφιακή εταιρεία στον τομέα της υγείας, η οποία έχει επανεφεύρει τον τρόπο αντιμετώπισης των χρόνιων παθήσεων, με πρώτο το έντερο. Το πρόγραμμα για την πεπτική υγεία GIThrive, μέσω της έξυπνης τεχνολογίας που διαθέτει, της προηγμένης επιστήμης και της προσαρμοσμένης ανθρώπινης υποστήριξης που παρέχει, βοηθά τους χρήστες να βελτιώσουν την πεπτική τους υγεία, μειώνοντας, ταυτόχρονα, το κόστος της θεραπείας.

Η εταιρεία απασχολεί 61 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι περισσότεροι έχουν έδρα στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής έχει 16 πελάτες παγκοσμίως και έχει σηκώσει 18 εκατομμύρια δολάρια. Πρόσφατα, η Vivante κατοχύρωσε στρατηγική συνεργασία με την Johnson & Johnson, με στόχο τη χρήση αναλυτικών μεθόδων για τον εντοπισμό βιοδεικτών για ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο και τη μετέπειτα παρέμβαση προκειμένου να σταματήσουν ή να τροποποιήσουν την εξέλιξη της νόσου τους.

Η Μαριτίνα Γκρελλόνι, Entrepreneur Selection & Growth Manager της Endeavor Greece δήλωσε: “Ο Κίμων ανήκει στους σημαντικούς παίκτες του healthcare παγκοσμίως και είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσει έμπνευση και πρότυπο και για τους υπόλοιπους Έλληνες επιχειρηματίες του κλάδου. Μέσω της 4ης κατά σειρά εταιρείας που έχει δημιουργήσει, προσπαθεί να λύσει ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με χρόνιο εντερικό πρόβλημα. Βασιζόμενος στην επιχειρηματική του εμπειρία και την τεχνική του γνώση, είναι έτοιμος να κάνει την Vivante Health την επόμενη επιχειρηματική επιτυχία που θα ξεπηδήσει από την Ελλάδα – κάτι που ταιριάζει απόλυτα με το σκοπό της Endeavor και χαιρόμαστε πολύ που κατάφερε να ενταχθεί στο δίκτυό μας”.

Ο Κίμων Αγγελίδης ξεκίνησε τη Vivante Health στην Ελλάδα, όταν η χώρα αντιμετώπιζε χρηματοοικονομική κρίση. «Απλά το ήξερα, δεδομένου του φοβερού ταλέντου που υπάρχει στην Ελλάδα, ότι εμείς οι Έλληνες μπορούσαμε να σκάψουμε βαθιά, να βγούμε από την κρίση και να δημιουργήσουμε μία εταιρεία παγκόσμιας κλάσης για την οποία θα είμαστε περήφανοι» δήλωσε ο Κίμων Αγγελίδης. «Το ταλέντο, το πάθος και η καινοτομία που έχει δείξει η ελληνική ομάδα είναι όχι μόνο συγκινητικά, αλλά αποτελούν και μία δήλωση του τι μπορεί να γίνει, όταν δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία». «Η Endeavor Greece ενσαρκώνει αυτό το πάθος και είναι τιμή μου να είμαι μέλος του δικτύου της. Εγώ, όπως και οι συνάδελφοί μου στην Endeavor, θα δουλέψω αδιάκοπα για να διασφαλίσω ότι το λαμπρότερο ταλέντο παραμένει ή επιστρέφει στην Ελλάδα, και θα κάνω ότι χρειαστεί για να στηρίξω την Endeavor και αυτό το ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό» πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here