Δοκιμές εμβολίου σε ανθρώπους ξεκινά -στα μέσα Μαϊου- η Novavax.
Αυτή ήταν η είδηση.
Στα 18$ + 3,10$ με +20,81% η μετοχή της εταιρείας, εισηγμένη στον NASDAQ με κωδικό  NVAX.
Αυτή είναι η χρηματιστηριακή αποτύπωση της είδησης, η προεξόφληση και το trading.

Η βιομηχανία σκευασμάτων βιοτεχνολογίας Novavax Inc ανακοίνωσε  χθες πως έχει αναπτύξει ένα νέο υποψήφιο εμβόλιο για τον κορωνοϊό και θα ξεκινήσει τις δοκιμές σε ανθρώπους στα μέσα Μαΐου.

  • Η εταιρεία με έδρα το Μέριλαντ ΗΠΑ ανακοίνωσε πως το υποβοηθητικό ανοσοενισχυτικό της σκεύασμα Matrix-M μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το υποψήφιο εμβόλιό της NVX-CoV2373 για να ενισχύσει την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος
 Χρηματιστηριακή αξία στα 927,16 εκατ δολάρια, με χαμηλή τιμή 52 εβδομάδων τα 3,54$ για να έχουμε μία πρόχειρη αίσθηση της τάξης μεγέθους και απόδοσης για μετοχές εταιρειών του κλάδου που άμεσα είτε έμμεσα εμπλέκονται στην υπόθεση coronavirus, διεθνώς.
Και στο δια ταύτα:
Γράφαμε, τελευταία, την 1η Απριλίου για την περίπτωση UniPharma και Ιουλίας Τσέτη ως ενδεικτικής της αδυναμίας προσέλκυσης εταιρειών του ιδιαίτερα δραστήριου και με ισχυρό goodwill διεθνώς κλάδου της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.
Γιατί όχι στο Χρηματιστήριο της Αθήνας μία εταιρεία του κλάδου, γιατί όχι στα έμπροσθεν της επενδυτικής κοινότητας μας προβεβλημένοι επιχειρηματίες και παράγοντες;
Οι άνθρωποι αυτοί -όπως ευρύτερα ο κλάδος της “υγείας” έχει εκτοξευθεί ως brand name διεθνώς- εκπροσωπώντας με ελληνικά χρώματα την αξιοπιστία, την καινοτομία, την έρευνα, την επιστημονική αρτιότητα. Και το φιλότιμο, πρωτίστως, λέξη και έννοια που υπάρχει ως έκφραση μόνον στην πλούσια ελληνική γλώσσα μας.
   Παρεμπιπτόντως για την UniPharma και την Ιουλία Τσέτη το “B”, από τον Νοέμβριο (18/11) του 2018 είχε διαγνώσει το πείσμα στην σκληρή μάχη, που είχε δώσει, τότε, με το Salospir κόντρα στον κολοσσό της Bayer.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here