Αντικείμενο συζήτησης του πρώτου πάνελ του NPL SUMMIT 2018 ήταν το θεσμικό πλαίσιο που υφίσταται για τα κόκκινα δάνεια, η παρούσα κατάσταση που επικρατεί και τα μελλοντικά ζητούμενα.

Με συντονιστή τον Χρήστο Κώνστα, Δημοσιογράφο, Head of Content, Ethos Media SA μίλησαν οι κ.κ Νικόλας Δ. Κανελλόπουλος, Δικηγόρος, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, Γενικός Γραμματέας, Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ), Αντώνιος Μπάγιας, Μέλος Δ.Σ, Ελληνικός Σύνδεσμος Εταιρειών Ενημέρωσης και Διαπραγμάτευσης Απαιτήσεων (ΕΣΕΔΑ), Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΟΣ ΜΑΤΡΙΞ ΑΕ, Κωνσταντίνος Β. Μποτόπουλος, Συνταγματολόγος, Σύμβουλος Διοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος, πρ. Γενικός Γραμματέας Τουρισμού, Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Αθανάσιος Σαββάκης, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Το NPL SUMMIT 2018, «Κόκκινα Δάνεια – Ανοίγματα & Κοινωνία», που πραγματοποιείται σήμερα στο Divani Apollon Palace & Thalasso και διοργανώνεται από την Ethos Events, σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ.

Ο κ. Ν. Κανελλόπουλος τόνισε ότι “υφίσταται ακόμη καχυποψία για τις υπηρεσίες διαμεσολάβησης αν και παρατηρείται μεταστροφή στη κοινωνία, η οποία λαμβάνει ένα θεσμικό χαρακτήρα. Ωστόσο τα βήματα που κάνει η πολιτεία είναι πού αργά”.

Ο κ. Α. Μπάγιας αναφέρθηκε στην ανάγκη βελτίωσης του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, το οποίο παραμένει αμετάβλητο από το 2009, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται διαβούλευση.

 

Ο κ. Κ. Μποτόπουλος είπε ότι πρόκειται για πανευρωπαϊκό πρόβλημα ύψους 735 δις ευρώ, το οποίο ωστόσο είναι πολύ ετερογενώς κατανεμημένο, καθώς μόνο σε 4 χώρες τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια υπερβαίνουν το 10% του συνόλου.

Συγκεκριμένα, Ελλάδα, Κύπρος, Πορτογαλία και Ιταλία συγκεντρώνουν το ήμισυ του προβλήματος. Ο κ. Α. Σαββάκης επεσήμανε πως ένα από τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι υγιείς επιχειρήσεις είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός που υφίσταται από τις επιχειρήσεις που έχουν κόκκινα δάνεια και λειτουργούν ανεξέλεγκτα χωρίς να εξυπηρετούν στο ελάχιστο τις υποχρεώσεις τους.

Δείτε το βίντεο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ