Στα 850 δισ. δολάρια υπολογίζει η κυβέρνηση Τραμπ το ύψος του «πακέτου στήριξης» για την οικονομία των ΗΠΑ, λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με δημοσιεύματα της «Washington Post» και του «Politico». Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στ. Μνιούτσιν θα καταθέσει το σχέδιο της κυβέρνησης στη Γερουσία σήμερα, όπου θα υπάρξει και διαπραγμάτευση για το όλο ζήτημα.
Βασικός στόχος είναι η αύξηση της ρευστότητας στην αγορά, μέσω μειώσεων στη φορολογία, όπως υποστηρίζουν Αμερικανοί αξιωματούχοι.  Αναμένεται ότι 50 δισ. δολ. θα διοχετευθούν στις αεροπορικές εταιρείες, ενώ παράλληλα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τη λήψη μέτρων όπως:

– Φορολογικές ελαφρύνσεις για μερίδα φορολογούμενων και μικρές επιχειρήσεις. Η ρευστότητα αναμένεται να βελτιωθεί κατά 200 δισ. δολάρια

– Εγγύηση δανείων για αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια.

– Περισσότερα δάνεια μέσω των Ενώσεων Μικρών Επιχειρήσεων (SBA).

Υπενθυμίζεται ότι το Kογκρέσο έχει, ήδη, εγκρίνει ένα πρόγραμμα στήριξης 8,3 δισ. δολαρίων, ενώ παράλληλα το Δημοκρατικό Κόμμα έχει υποστηρίξει ότι χρειάζονται τουλάχιστον 750 δισ. δολάρια για θωράκιση από την επιδημία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here