Συνολικά 72 ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα παραμένουν ανοικτά, κατ’ εξαίρεση σε συνέχεια της προσωρινής αναστολής λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου που αποφάσισε το κυβερνητικό επιτελείο λόγω κορωνοϊού.

Η τελική λίστα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Τουρισμού  (www.mintour.gov.gr) και αφορά τα ξενοδοχεία  τα οποία  ανά Περιφερειακή ενότητα θα λειτουργούν κατ΄ εξαίρεση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει προσωρινή  απαγόρευση  λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων  συνεχούς λειτουργίας στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ μπορούν να  εξαιρεθούν από την απαγόρευση τουριστικά καταλύματα, η συνέχιση της λειτουργίας των οποίων είναι απολύτως αναγκαία για τη στέγαση

  1. προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας,
  2. πάσης φύσεως ιατρικού, νοσηλευτικού ή υγειονομικού προσωπικού,
  3. προσωπικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή διεθνών οργανισμών,
  4. προσώπων που έχουν πληγεί λόγω φυσικών καταστροφών,
  5. προσφύγων ή αιτούντων άσυλο,
  6. φοιτητών των Α.Ε.Ι. και αλλοδαπών επισκεπτών των Α.Ε.Ι. που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων ή συνεργασιών, οι οποίοι στεγάζονται με φροντίδα των Α.Ε.Ι. ή/και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και αποδεδειγμένα δεν δύνανται να διαμείνουν σε κατοικία στην ημεδαπή,
  7. εκπαιδευτικών, μονίμων ή αναπληρωτών, που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες εκτός του δήμου της μόνιμης κατοικίας τους και διαμένουν ήδη σε τουριστικά καταλύματα για τον σκοπό αυτό. Από την απαγόρευση εξαιρούνται, επίσης, τουριστικά καταλύματα, η συνέχιση της λειτουργίας των οποίων είναι αναγκαία για ειδικούς επιτακτικούς λόγους που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here