Γράφει η «ξενοδόχος» 

Η δεύτερη κατά σειρά σύσκεψη για τον ελληνικό τουρισμό ολοκληρώθηκε χθες στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες  θα ακολουθήσουν κι άλλες, ώστε να δρομολογηθούν και τα μέτρα που θα χρειαστούν στην επανεκκίνηση του κλάδου με το σταδιακό άνοιγμα αεροδρομίων και ξενοδοχείων.

Στη σύσκεψη χθές συμμετείχαν ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου, Άκης Σκέρτσος, ο Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας, η Γενικής Γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Θεμάτων, Βίκυ Λοϊζου, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και Εταιρικού Συμφώνου, Δημήτρης Σκάλκος, ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ο Επικεφαλής Δημιουργικού Σχεδιασμού, Steve Vranakis, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ευτύχης Βασιλάκης, το μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΕ και διευθύνων σύμβουλος της Διεθνής Αεροιλμήν Αθηνών Ιωάννης Παράσχης.

Κρίσιμο ζήτημα που τέθηκε ήταν αυτό των πρωτοκόλλων επανεκκίνησης – εξ’ ού και η συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα αλλά και των κ.κ. Βασιλάκη της Aegean και του κ. Παράσχη του Ελ. Βενιζέλος- δεδομένου ότι πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία για τα λεγόμενα μαζικά, γρήγορα τεστ στις εισόδους της χώρας.

Επίσης, η βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων τέθηκαν επί τάπητος, όπως και τα εργαλεία ρευστότητας, η μείωση ΦΠΑ, η επιδότηση εργασίας, η κάλυψη ανέργων. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here