Ο στόχος της διαμόρφωσης ενός κατώτατου μισθού είναι να καθιερώσει ένα βασικό επίπεδο εισοδήματος για τους εργαζόμενους. Ο μισθός αυτός αρκεί να καλύψει βασικές ανάγκες όπως φαγητό και στέγαση, αλλά αυτό δεν αποτελεί πάντα εγγύηση.

Πώς διαφέρει όμως ο κατώτατος μισθός σε όλο τον κόσμο; Το Visual Capitalist οπτικοποίησε δεδομένα από το Picodi, τα οποία περιλαμβάνουν τους κατώτατους μισθούς για 67 χώρες από τον Ιανουάριο του 2023.

Μηνιαίος κατώτατος μισθός, ανά χώρα

Ο παρακάτω πίνακας περιλαμβάνει όλα τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται σε αυτό το γράφημα.

Κάθε τιμή αντιπροσωπεύει τον μηνιαίο ελάχιστο μισθό που θα λάμβανε ένας εργαζόμενος πλήρους απασχόλησης σε κάθε χώρα. Η Picodi αναφέρει ότι αυτά τα στοιχεία είναι καθαρά από φόρους και έχουν μετατραπεί σε USD.

Σε γενικές γραμμές, οι ανεπτυγμένες χώρες έχουν υψηλότερο κόστος ζωής και επομένως απαιτούν υψηλότερο κατώτατο μισθό.

Δύο ακραίες τιμές σε αυτό το σύνολο δεδομένων είναι η Αργεντινή και η Τουρκία, οι οποίες έχουν αυξήσει τους κατώτατους μισθούς τους κατά 100% ή περισσότερο από τα επίπεδα του Ιανουαρίου 2022.

Η Τουρκία “μαστίζεται” από μια συνεχιζόμενη νομισματική κρίση, με τη λίρα να έχει χάσει πάνω από το 40% της αξίας της το 2021. Οι τιμές των βασικών αγαθών έχουν αυξηθεί σημαντικά καθώς η τουρκική λίρα συνεχίζει να πέφτει. Μια έρευνα του 2022 διαπίστωσε ότι το 70% των ανθρώπων στην Τουρκία δυσκολευόταν να πληρώσει για φαγητό.

Η Αργεντινή, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Νότιας Αμερικής, βρίσκεται αντιμέτωπη από πολύ υψηλό πληθωρισμό. Σε απάντηση, η χώρα ανακοίνωσε τρεις αυξήσεις κατώτατου μισθού καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ