Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε σήμερα την συγκέντρωση που προκύπτει από την εξαγορά της Περσεύς από την Andromeda, παρέχοντας στον Όμιλο την άδεια να “τρέξει” τη διαδικασία μετάβασης.

Ειδικότερα:

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα, την 27/3/2020, ενέκρινε ομόφωνα, με την υπ’ αριθ. 706/2020 απόφασή της, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, την από 16/1/2020 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στη μετάβαση από κοινό σε αποκλειστικό έλεγχο από την επιχείρηση ANDROMEDA SEAFOOD SOCIEDAD LIMITADA επί της επιχείρησης ΠΕΡΣΕΥΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

Με την ως άνω απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση, η οποία αφορά τις αγορές παραγωγής και εμπορίας νωπών ψαριών μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας, ιχθυδίων (γόνου), καθώς και ιχθυοτροφών, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011, όπως ισχύει, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Εν τω μεταξύ, τα διοικητικά συμβούλια της Νηρεύς και της Σελόντα με εκθέσεις τους αναφέρουν ότι το τίμημα στην υποχρεωτική δημόσια πρόταση της Andromeda είναι εύλογο.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2019 ο Όμιλος Andromeda Seafood ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς του Νηρέα Α.Ε. και της ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε. Ο συνδυασμός της Ανδρομέδα, του Νηρέα και της ΣΕΛΟΝΤΑ δημιουργεί έναν ισχυρό παίκτη στον κλάδο της Μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας, στην παραγωγή τσιπούρας και λαβρακιού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here