Μέχρι στιγμής τα μέτρα φαίνεται να αποδίδουν καθώς η αύξηση κρουσμάτων είναι σχετικά ήπια  τόσο για τους νοσηλευόμενους αλλά όσο και για τους διασωληνωμένους σε ΜΕΘ. Ακόμη και ο αριθμός των 45 διασωληνωμένων δεν φαίνεται να προβληματίζει τον καθηγητή της Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος διασαφήνισε ότι τα 10 νέα σοβαρά περιστατικά περιλαμβάνουν και εκείνα περασμένων ημερών που καθυστέρησαν να καταγραφούν. Επίσης, στη λίστα των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με κοροναϊό προστέθηκαν 48 νέα, όμως 21 εξ’ αυτών είναι εισαγόμενα από την Ισπανία και συγκεκριμένα από τις πτήσεις επαναπατρισμού, γι’ αυτό και ήδη έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Ο συνολικός αριθμός των καταγεγραμμένων έχει ανέλθει στους 743, ενώ οι θάνατοι στα 20 άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 75 έτη και με υποκείμενα νοσήματα. Ήδη έχουν λάβει εξιτήριο 32 πρώην ασθενείς. Σε παγκόσμιο επίπεδο 1,7 δις άνθρωποι βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό, δηλαδή το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού για την προστασία της δημόσιας υγείας. Το αισιόδοξο είναι ότι στην γείτονα Ιταλία, η οποία μέχρι τώρα αποτελεί την ευρωπαϊκή χώρα που  έχει περισσότερο πληγεί, για δεύτερη μέρα περιορίστηκε ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά και των θυμάτων. Επίσης, σταματά ο περιορισμός στην επαρχία Χουμπέι αύριο, ενώ η Γιουχάν θα βγει από την καραντίνα στις 8 Απριλίου.

Αυτό που προβληματίζει τους επιστήμονες είναι η εξάπλωση στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα ότι η Νέα Υόρκη μετατρέπεται σε νέα εστία καθώς ήδη έχουν πεθάνει 100 άνθρωποι και έχουν καταγραφεί 25 χιλιάδες κρούσματα.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε για την φόρμα τύπου Α ότι θα πρέπει να φέρει σφραγίδα του εργοδότη.

Επίσης, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ από τις 26 Μαρτίου έως και τις 25 Απριλίου: Δευτέρα έως Παρασκευή θα λειτουργούν 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, το Σάββατο από τις 7 το πρωί έως 8 το βράδυ και την Κυριακή θα παραμένουν κλειστά.  

Τέλος, ο κ.Χαρδαλιάς πληροφόρησε ότι από τις πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών από την Ισπανία αποδείχθηκαν σε εργαστηριακό έλεγχο 21 θετικοί από τους 263 και οι οποίοι τέθηκαν σε καραντίνα.

Virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here