του Ηλία Ζαχαράκη

Η εβδομάδα ουσιαστικά κράτησε στάση αναμονής στην αγορά αν εξαιρέσουμε τον τραπεζικό κλάδο που είχε σημαντικές απώλειες μετά την γρήγορα αντίδραση που έκανε την προηγούμενη. Ο τζίρος σε χαμηλές πτήσεις με τους επενδυτές να κατευθύνονται περισσότερο σε εταιρίες που δεν πλήττονται από την κρίση. Την Τρίτη περιμένουμε το σημαντικό eurogroup που θα κρίνει την συνέχεια στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρώπη. Πιθανότατα να μην βρεθεί λύση άμεσα και να χρειαστεί εκ νέου και άλλη συνάντηση με τον ESM σε κάθε περίπτωση να παρέχει δίχτυ ασφαλείας. Η Ιταλία έχοντας το μεγαλύτερο πρόβλημα πιέζει για λύση ευρωομολόγου με την Γερμανία να βρίσκεται σε θέση άμυνας.

H κυβέρνηση μας έχει εκπλήξει θετικά όχι μόνο με τις γρήγορες αποφάσεις της σε σχέση με τον ιό αλλά και με τις γρήγορες κινήσεις σε σχέση με την ψηφιακή πολιτική μιας και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έγιναν πράγματα που δεν γινόντουσαν για πολλά πολλά χρόνια. Αυτό δείχνει ότι αν θέλουμε και μάλιστα σε αντίξοες συνθήκες μπορούμε αλλά δείχνει και το τι μπορούμε να πετύχουμε υπό κανονικές συνθήκες. Από την άλλη η επόμενη κίνηση είναι το πώς θα κινηθούμε αμέσως μετά την λήξη του συναγερμού για να κερδίσουμε πίσω το χαμένο έδαφος. Καλώς ή κακώς το τουρισμός είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ΑΕΠ και θα παίξει μεγάλο ρόλο αν χαθεί ή όχι το σύνολο της σεζόν.

Το volatility θα συνεχιστεί σημειώνοντας ότι είμαστε σε υπερπουλημένη ζώνη σε εβδομαδιαία γραφήματα. Θεωρούμε ότι τα επίπεδα είναι ικανά να δώσουν και πάλι μία ανοδική προσπάθεια προς τα ψηλά του τελευταίου διαστήματος.

Οι επιλογές μας στο -37,42% υπέραποδίδοντας του ΓΔ με 3,6% με τον ίδιο στο – 41,01% και τον ftse στον -42,85%. Ο τραπεζικός με τις μεγαλύτερες απώλειες – 65,51% με τον ftsem με απώλειες -38,35% . Μοναδικός τίτλος με οριακά κέρδη στις επιλογές μας είναι αυτός της ENTERSOFT με τον ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΑΛΦΑ με τις μεγαλύτερες απώλειες με 69 και 68% αντίστοιχα.

Μία σταθεροποιητική εβδομάδα για τον ftse με χορηγούς τον ΟΤΕ και την ΕΕΕ. Πλέον το 1295 είναι το stop στο Long σε κλείσιμο μιας και κατοχύρωση μπορεί να μας δώσει το 1266 η το 1216. Το 1360 κοντινή αντίσταση με κύρια το 1414. Ο τραπεζικός πιέστηκε περισσότερο την εβδομάδα που πέρασε με το 299 να είναι κοντινή στήριξη που διάσπαση μπορεί να μας φέρει στο 266. Αντίστοιχα ουσιαστική αντίσταση έχουμε στο 382 επίπεδο που είναι και στοπ μας.

Δείτε στο pdf όλη την ανάλυση 06040ff_

{Ο Ηλίας Ζαχαράκης είναι αναλυτής της FAST FINANCE}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here