του Ηλία Ζαχαράκη

Εβδομάδα ανάπαυλας στην πτώση δοκιμάζοντας σε πρώτη φάση το 1340 επίπεδο που διάσπαση μπορεί να μας φέρει στο 1400 επίπεδο. Το 1250 κοντινή στήριξη με το 1135 κύρια. Ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει να είναι αδύναμος κρίκος.

Αρκετοί τίτλοι ειδικά όσοι δεν σχετίζονται ιδιαίτερα με την κρίση αντέδρασαν σημαντικά με κάποιους να δίνουν και ημερήσιο αγοραστικό σήμα. Η πτωτική τάση είναι ακόμα κραταιά και είναι νωρίς για να εξαγάγουμε συμπεράσματα. Το να ακολουθήσουμε τα σήματα μας στο excel είναι ότι καλύτερο αν θέλουμε να κερδίσουμε την αγορά. Το volatility θα συνεχίσει να είναι μεγάλο μιας και ακόμα έχουμε πρόθυμους πωλητές ειδικά όταν υπάρχουν γρήγορα κέρδη.

H EKT έκανε την διαφορά μιας και το πιο σημαντικό γεγονός είναι ότι η Ελλάδα μπήκε για πρώτη φορά στο QE βάζοντας ζώνη ασφαλείας και στην οικονομία μας. Το αν τα 750 δις  είναι αρκετά για να ανακόψουν την ύφεση στην Ευρώπη  θα φανεί στο μέλλον παρόλα αυτά όλα δείχνουν ότι θα πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην καταρρεύσει το σύστημα. Καλώς ή κακώς τα νέα σε σχέση με τον ιό οδηγούν στην παρούσα τις αγορές και όσες προσπάθειες  και αν έχουν γίνει έχουν πέσει στο κενό.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκοψε λίγο αργά το short selling ενώ απαγόρεψε και το short στο χρηματιστήριο παραγώγων.

Οι επιλογές μας στο -35,70% υπέραποδίδοντας του ΓΔ με 3,74%  με τον ίδιο στο -39,44% και τον ftse στον -41,68%. Ο τραπεζικός με τις μεγαλύτερες απώλειες -54,73% με τον ftsem με απώλειες -34,70% . Κανένας τίτλος από τις επιλογές μας δεν έχει θετικό πρόσημο παρόλα αυτά έχουμε τα πρώτα αγοραστικά σήματα σε ΜΥΤΙΛ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΟΤΕ, ΚΟΥΕΣ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και ΣΑΡΑΝΤΗ. Το πιο πιθανό είναι να βρεθούν καλύτερες τιμές για αγορά στους εν λόγω τίτλους λόγω του υψηλού volatility.  

Η αγορά κάνει προσπάθεια να ισορροπήσει μιας και δοκίμασε βιαστικά τα ιστορικά χαμηλά. Το επόμενο διάστημα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή χωρίς βιαστικές αγορές σε αντίθεση με τις πωλήσεις στις υπερβολές. Χωρίς στρατηγική ένα χαρτοφυλάκιο είναι αδύνατον να κερδίσει ενώ ακόμα και ένα ωριαίο γράφημα μπορεί να προσφέρει σημαντικά κέρδη

 

{Ο Ηλίας Ζαχαράκης είναι αναλυτής της FAST FINANCE}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here