Ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση συγχωνεύσεων και εξαγορών ως αντίδοτο στην ακραία υπερφορολόγηση προτείνει ο ΣΕΒ για να δημιουργηθούν δουλειές στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων του ΣΕΒ, σε περιβάλλον αργής ανάκαμψης της κερδοφορίας και αυξανόμενης πίεσης για τη διαχείριση των συσσωρευμένων ζημιών απαιτείται, όχι μόνο να αντιμετωπιστούν τα φορολογικά εμπόδια στην ανάκαμψη, αλλά επιπλέον να διευκολυνθούν διαδικαστικά οι μετασχηματισμοί και οι συγχωνεύσεις.

  • Ένα από τα βασικά αιτήματα του ΣΕΒ είναι να επιτραπεί ο συμψηφισμός ζημιών με τα κέρδη πέραν της 5ετίας, όπως και η ενοποίηση φορολογικών αποτελεσμάτων και χρήσης των φορολογικών ζημιών στο πλαίσιο εξαγοράς μιας ζημιογόνας από μια κερδοφόρα επιχείρηση.

Ο ΣΕΒ επισημαίνει ότι σύμφωνα με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς , οι ελληνικές επιχειρήσεις κατέγραψαν συσσωρευμένες ζημίες που προσεγγίζουν τα 85 δισ. ευρώ για την περίοδο 2008 – 2015. Από την ανάλυση εξαιρούνται οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες.

Ανάκαμψη από τα χαμηλά του 2012 παρουσιάζουν οι  κερδοφόρες επιχειρήσεις σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015 και τις πρώτες ενδείξεις για το 2016 που δείχνουν συνέχιση αυτής της τάσης.

Ωστόσο, παραμένουν σχεδόν στο ήμισυ της προ κρίσης περιόδου, ενώ οι ζημιές έχουν περιοριστεί αισθητά.

.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ