Γράφει η «ξενοδόχος»

Μόλις την περασμένη Δευτέρα, η Εasyjet ανακοίνωσε την καθήλωση στο έδαφος των αεροσκαφών της λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Και… πρίν αλέκτωρ φωνήσαι ο Sir Stelios (Χατζηιωάννου) ιδρυτής της εταιρείας έσπευσε να υπερασπιστεί το γεγονός ότι έλαβε ως μέρισμα, ο ίδιος και η οικογένειά του, το ποσό των 60 εκατ. λιρών προ ημερών από την αεροπορική, η οποία πλήττεται, όπως άλλωστε και όλος ο κλάδος των αερομεταφορών πανευρωπαϊκά.

  • Έστω κι αν το συνολικό ποσό των 174 λιρών, ως μέρισμα, αποφασίστηκε να δοθεί πρίν ξεσπάσει η κρίση μέσα στον Φεβρουάριο, η κριτική για τους μεγαλομετόχους (σ.σ.  η οικογένεια  Χατζηιωάννου είναι οι μεγαλύτεροι μέτοχοι στην EasyJet, με συμμετοχή 34%) δεν έλειψε.

Ποια ήταν η απάντηση του Sir Stelios;

Καταρχάς ότι τα μετρητά καταβλήθηκαν στις 20 Μαρτίου και δεν ήταν δυνατόν να επιστραφούν. Επιπλέον μάλλον είναι αφελείς και επικίνδυνοι όσοι θεωρούν ότι τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν αφού η εταιρεία

  • «δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Έχω μπερδευτεί σχετικά με το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει η επιστροφή χρημάτων. Θα χρησιμοποιούνταν τώρα; Για την καταβολή αυτών των χρημάτων απευθείας στην Airbus (σ.σ. με την οποία η Easyjet έχει συμβόλαια νέων αεροσκαφών);
  • Ποιο είναι το σκεπτικό για ένα τέτοιο δώρο; Ή μήπως θα ήταν μια ανιδιοτελής φιλανθρωπική δωρεά;
  • Η EasyJet δεν είναι φιλανθρωπική οργάνωση ώστε να λαμβάνει δωρεές και ούτε και η Airbus».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here