“Η διαδικασία επιστροφής στην καθημερινότητα θα είναι αργή και μακρόσυρτη” σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κάνοντας αναφορά στην ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών απέναντι στα fake news.

Όπως είπε “τα πλέον δύσκολα είναι μπροστά μας και ο εφησυχασμός είναι κακός σύμβουλος”, κάνοντας αναφορά στις δύο φάσεις που υλοποιείται η ενημέρωση. Η πρώτη φάση αφορούσε στα δωρεάν μηνύματα και η δεύτερη φάση προβλέπει το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί και επεκτείνεται εκτός από τα κανάλια και τα ραδιόφωνα σε εφημερίδες, διαδικτυακά μέσα κ.α. Για να κλείσει επισημαίνοντας “τι θέλουν να μην κάνουμε ενημέρωση; Nα αφήσουμε τους πολίτες στο σκοτάδι της άγνοιας ;”

Παίρνοντας το λόγο από το ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Βούτσης τόνισε “υπήρχε έτοιμο σχέδιο στη Γραμματεία Τύπου. Αυτό το σχέδιο μπήκε στην άκρη και σήμερα δόθηκε αυτή η αρμοδιότητα σε μία εταιρεία” για να προσθέσει “με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα να αναγράφονται ποια είναι τα μέσα και τα κονδύλια”.

Μίλησε για μία “ανατριχιαστική εικόνα” όπου υπάρχει μόνο το κυβερνητικό αφήγημα και είπε πως “έχει καταργηθεί ο πλουραλισμός”. Για να κλείσει, ζητώντας να γίνει ακρόαση του ΕΣΡ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here