Ανακάμπτουν τα εταιρικά ομόλογα. Μετά τη μεγάλη “βουτιά” της αγοράς μετοχών, που σαν ντόμινο λειτούργησε αρνητικά για αμοιβαία κεφάλαια (διψήφιες εκροές στα μετοχικά εξωτερικού & εσωτερικού) και τα εταιρικά ομόλογα πιέζοντας μάλιστα ακόμη και στο 50 της αρχικής αξίας (100) τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μικρή αλλά σταθερή επανάκαμψη.
Αποτέλεσμα αυτής της ανοδικά διορθωτικής πορείας το ότι χθες Δευτέρα οι εκδόσεις- στην πλειονότητα τους- είχαν ξανά φτάσει το όριο του 100.
Μάλιστα ο ΟΠΑΠ έχει αποσύρει, ήδη, το ομόλογο του που έληξε κανονικά και πληρώθηκε στους δικαιούχους.
   – Κάτι τα υποστηρικτά μέτρα προς τον τραπεζικό κλάδο, λίγο οι εγγυήσεις του Δημοσίου, κάτι οι αναγκαστικές αγορές από funds που διατηρούσαν short θέσεις (αλλά λόγω αναστολής του short selling) έμειναν με ανοιχτά υπόλοιπα και νάσου χθες η υπεραντίδραση του κλάδου. Με +5,03% στις 352,84 μονάδες και την Εθνική να κανει την διαφορά. Στα 1,18 ευρώ με 8,31% με την ΕΤΕ να ευνοείται από την τροπολογία για τον ΛΕΠΕΤΕ. Με την ψήφιση της η τράπεζα αποφεύγει την εγγραφή εφ’  άπαξ κόστους 200 εκατ. ευρώ για την χρήση του 2019.
   – Αυξημένες πωλήσεις, ισχυρές πιέσεις στις μετοχές του ομίλου Viohalco. Η κυκλοφορία της είδησης, για αναστολή λειτουργίας των μονάδων στον τομέα του “χάλυβα”, αιφνιδίασε αρκετούς καθώς στις τελευταίες ενημερώσεις επενδυτών και αναλυτών δεν είχε διαφανεί ή εννοηθεί από τους  ανθρώπους του ομίλου.
  Με απώλειες -6,69% η μετοχή της Viohalco διόρθωσε στα 1,702 ευρώ “επιστρέφοντας” στις αρχές του 2017.
   Κατά 6,96% διόρθωσε η μετοχή της Cenergy στα 0,735 ευρώ.
   – Στα 4,09 ευρώ η μετοχή της Autohellas. Αγοραστές, για ακόμη μία συνεδρίαση, ισχυρά ξένα χαρτοφυλάκια που συνήθως αγοράζουν από τα χαμηλά.
    – ΕΧΑΕ, παρά την χθεσινή καθίζηση των συναλλαγών η μέση ημερήσια αξία έχει ανέβει με διψήφιο ποσοστό στο σύνολο του πρώτου τριμήνου. Από τις αμυντικές επιλογές, που αυτή την περίοδο μπορεί να δώσει υψηλότερες τιμές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here