Η Ελλάδα διαθέτει συνολικά 128 ιαματικές πηγές, εκ των οποίων οι 80 είναι αναγνωρισμένες και μόνο οι 17 από αυτές έχουν σήμα λειτουργίας.

Στην αξία των ιαματικών πηγών από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, αλλά και στις δυνατότητες αξιοποίησής τους στο πλαίσιο ανάδειξης του τουρισμού υγείας στη χώρα αναφέρθηκε ο Ππρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ, του ΙΣΑ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Δ.Σ. του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας.

Ο Γ. Πατούλης διατύπωσε τη βούληση της ΕΛΙΤΟΥΡ σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς, να διεκδικήσουν πιο ουσιαστικές αρμοδιότητες διαχείρισης των διαθέσιμων ιαματικών πηγών και επενδυτικών πόρων, ώστε να αξιοποιηθούν όλες οι πηγές και τα κέντρα θαλασσοθεραπείας της χώρας μας, καθώς οι περισσότερες από αυτές δεν έχουν αξιοποιηθεί κατάλληλα: «Πρέπει να γίνουν άμεσα έργα υποδομής στις ιαματικές πηγές που διαθέτουμε ως χώρα, όπως στα Μέθανα, τα οποία ανήκουν στην ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου) και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από την Περιφέρεια Αττικής άμεσα με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων μέσω της ΕΛΙΤΟΥΡ για την ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού και Ιατρικής Ευεξίας. Όλα αυτά μπορούν να ενδυναμώσουν την φιλοξενία, στοχεύοντας στον ποιοτικό και 12μηνό τουρισμό και μάλιστα στη Ριβιέρα της Αττικής και γενικότερα σε όλη την Ελλάδα που διαθέτει πλούσια ακτογραμμή, αλλά και μοναδικό βιοκλίμα».

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης επισήμανε πως πρέπει να δοθεί μέσω υπουργικών αποφάσεων η δυνατότητα σε κάποια ποιοτικά ξενοδοχεία της Ελλάδας, να πραγματοποιούνται ελάσσονες ιατρικές πράξεις, που να σχετίζονται με την αισθητική, την ιατρική ευεξία, την θαλασσοθεραπεία και το medispa. «Θα μπορεί πολύ απλά ο υγιής άνθρωπος μέσω αυτών των παροχών, στα κατάλληλα διαμορφωμένα ξενοδοχεία που θα διαθέτουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, να βελτιώσει τις διατροφικές του συνήθειες, για να έχει σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία για μακροζωία και ευζωία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι «η ΕΛΙΤΟΥΡ με την εξωστρέφεια και τη δυναμική της προβολή που διαθέτει παγκοσμίως, πρέπει να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και φωνή ενημέρωσης προς τους αρμόδιους φορείς και τα Υπουργεία. Με την ενδυνάμωση του φορέα και μέσω των μελετών που έχουν αναλάβει οι Επιτροπές της, στοχεύει να αναδείξει όλες τις βέλτιστες πρακτικές που υπάρχουν για τον Τουρισμό Υγείας, την Ιατρική Ευεξία και τα κέντρα θαλασσοθεραπείας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ